Memura evlenme yardımı masada

Memur-Sen’in teklifleri arasında yer alan “Evlenme Yardımı Ödeneği” kendisi ve çocukları evlenecek kamu çalışanlarını heyecanlandırdı.

Memura evlenme yardımı masada
Memura evlenme yardımı masada
GİRİŞ 07.08.2015 10:07 GÜNCELLEME 07.08.2015 15:18
Bu Habere 39 Yorum Yapılmış

Nisan ayında kabul edilen torba yasa ile yürürlüğe giren Çeyiz Yardımının ardından kamu çalışanları için atağa geçen Memur-Sen, kamu çalışanlarına evlenme yardımı ödeneğini Toplu Sözleşme masasına taşıdı. Aile Yardımı, Doğum Yardımı, Kreş Yardımı ödeneklerinin artırılmasını teklif eden Memur-Sen’in önerileri arasında kendisi veya çocukları evlenecek memurları en çok heyecanlandıran talep ise Evlenme Yardımı Ödeneği oldu.

Evlenen memura 3 Bin 946 TL

Toplu Sözleşme görüşmelerinde kamu çalışanlarını temsil eden Memur-Sen’in talepleri arasında yer alan evlendirme yardımı ödeneği için 3 Bin 946 TL talep ediliyor.

Aile kurumunun oluşturulmasına ilk adımına yönelik devlet desteğinin önemine dikkat çeken Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “Hükümetin çeyiz yardımı düzenlemesi ile evlenecek gençlere yönelik politikalarını olumlu buluyor ve destekliyoruz. Hükümetin bu yaklaşımı nedeniyle kamu çalışanlarının kendileri ve çocukları için sunduğumuz teklifi de kabul edeceğini düşünüyoruz. Teklifimiz kabul edilirse evlenecek kamu çalışanlarına en yüksek devlet memuru aylığının 5 katı yani bu gün için 3 Bin 946 TL ödenecek. Çocuklarının evlilikleri halinde memura ödenmesini istediğimiz miktar ise bu gün için 1,578 TL olan en yüksek devlet memuru aylığının 2 katı tutarında olacak”  ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 39
  • muhammed13 8 yıl önce Şikayet Et
    bnde bi devlet memuruyum ve bekarim devletten sadece 2 sene sonra geri odemeli sıfır faiz kredi istiyorum bu 20 ya da 30 bin olur farkwtmez sadece evlenenlere destek olunuz
    Cevapla
  • Nart 8 yıl önce Şikayet Et
    Bu ulkede memur olamayan isci olur.. Olmaya calisip olamadiginiz seyle ayni seylere sahip olmaya calismayin.. İsi gucu olmayan 28 yasinda biri olarak yaziyorum.. Birakin bu isci eziliyor ayaklarini.. Kimse zorla calistirmiyor sizleri ya da kimse zorla 3-4 tane cocuk yapin demiyor.. Ayaginizi yorganiniza gore uzatin..
    Cevapla
  • misafir42 8 yıl önce Şikayet Et
    Bende devlet memuruyum.öğretmenim.zenginde diilim.ama bu yardım olucaksa asgari ücretliye yapılsın.bizden önce onlar yada daha fakir olanlar var.
    Cevapla
  • yok artık 8 yıl önce Şikayet Et
    memurdan başkası bu devletin çocuğu değil mi?
    Cevapla
  • sinan 8 yıl önce Şikayet Et
    akp yapsın öyle bir şey bakalım ne oluyor bakalım memurdan hariç kim oy vermeyi bırak kim oy kullanır 9 milyon seçmen oy kullanmadı hatılatayım
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle