Kurt'tan anneleri erken emekli edecek formül

Erkeklerin sigorta öncesi askerlik hizmetini borçlanıp erken emekli olabildiğini hatırlatan AK Parti vekil adayı Resul Kurt çağrıyı yaptı:

Kurt'tan anneleri erken emekli edecek formül
Kurt'tan anneleri erken emekli edecek formül
GİRİŞ 22.04.2015 09:15 GÜNCELLEME 22.04.2015 09:18
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

AK Parti İstanbul 3. Bölge Milletvekili Adayı Resul Kurt, Avcılar'da seçim çalışmalarına katıldı. Vatandaşların sorunlarını dinleyen Kurt, emeklilik ve sosyal güvenlikle ilgili açıklamalarda bulundu.

Resul Kurt, "Nasıl ki erkekler, sigorta öncesi askerlik hizmetini borçlanarak daha erken emekli olabiliyorsa, bu güzel vatanın gelecek nesillerini yetiştiren annelerimiz de sigorta öncesi doğumlarını borçlanarak erken emekli olabilmelidir" dedi. 

AK Parti döneminde kadınlara tanınan önemli haklardan birisinin sosyal güvenlikte doğum borçlanması olduğunu vurgulayan Kurt, "Kadınların sigortalı oldukları tarihten sonra yaptıkları doğum sonrasında çalışmadıkları 2 yıla kadar olan süreleri borçlanma hakkı tanınmıştır. Bu hak, üç doğum için verilmektedir. Dolayısıyla kadınların altı yıl için sigorta borçlanması yapma hakları vardır. Ancak uygulamada, sigortaöncesi doğumlara borçlanma hakkı verilmemektedir. Bizlere seçim çalışmalarımızda kadınlarımızdan gelen önemli taleplerden birisi de sigorta başlangıcından önceki doğumların borçlanmasına ilişkindir. Nasıl ki erkekler, sigorta öncesi askerlik hizmetini borçlanarak daha erken emekli olabiliyorsa, bu güzel vatanın gelecek nesillerini yetiştiren annelerimiz de sigorta öncesi doğumlarını borçlanarak erken emekli olabilmelidir. Bunun onların en doğal hakları olduğuna inanıyorum. Özellikle prim gün sayısı eksik olduğu için emekli olamayan hanım kardeşlerimiz için yapılacak bu düzenleme, emekliliklerinde ciddi bir kolaylık sağlayacaktır" diye konuştu. 

Ticaret ve endüstri meslek lisesi mezunlarının da staj sürelerini sosyal güvenlik sisteminde borçlanabilmesi için talepte bulunduklarını aktaran Kurt, seçilmesi halinde 7 Haziran'da yapılacak seçimler sonrasında bu konuları Meclis gündemine getireceğini ifade etti. 

Resul Kurt, AK Parti Avcılar İlçe Başkanlığı'nın Avcılar Sahili'nde düzenlediği "Otistik ailelerle bir aradayız" etkinliğine de katıldı.

Kurt, milletvekili seçilmesi halinde engellilerin ve otistik çocukların haklarının genişletilmesi için çalışma yürütüleceğini dile getirdi.

YORUMLAR 2
  • reyhan 7 yıl önce Şikayet Et
    çıksın artık bir centilmen erkek yapsın kadınları emekli
    Cevapla
  • anonim 8 yıl önce Şikayet Et
    Resul bey akp ssk oncesini gelelgeyle kaldirmis anneleri uzdu umudu kirildi insallah bu telafi edilir sizin sayenizde sayilar askerlik borclanmasi gibi istiyoruz annelerimiz herseyin en iyisine layik
    Cevapla