Kadınları erken emekli edecek müthiş öneri

AK Parti vekil adayı Resul Kurt erkeklere uygulanan askerlik borçlanmasının benzerinin kadınlar için de uygulanması gerektiğini söyledi.

Kadınları erken emekli edecek müthiş öneri
Kadınları erken emekli edecek müthiş öneri
GİRİŞ 20.04.2015 12:15 GÜNCELLEME 20.04.2015 12:16
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

AK Parti İstanbul 3. Bölge Milletvekili Adayı Kurt, "Erkekler, sigorta öncesi askerlik hizmetini borçlanarak daha erken emekli olabiliyorsa, annelerimiz de sigorta öncesi doğumlarını borçlanarak erken emekli olabilmeli" dedi.

Kurt, Avcılar'da seçim çalışmalarına katıldı. Vatandaşların sorunlarını dinleyen Kurt, emeklilik ve sosyal güvenlikle ilgili açıklamalarda bulundu.

AK Parti döneminde kadınlara tanınan önemli haklardan birisinin sosyal güvenlikte doğum borçlanması olduğunu vurgulayan Kurt, "Kadınların sigortalı oldukları tarihten sonra yaptıkları doğum sonrasında çalışmadıkları 2 yıla kadar olan süreleri borçlanma hakkı tanınmıştır. Bu hak, üç doğum için verilmektedir. Dolayısıyla kadınların altı yıl için sigorta borçlanması yapma hakları vardır. Ancak uygulamada, sigorta öncesi doğumlara borçlanma hakkı verilmemektedir. Bizlere seçim çalışmalarımızda kadınlarımızdan gelen önemli taleplerden birisi de sigorta başlangıcından önceki doğumların borçlanmasına ilişkindir.

Nasıl ki erkekler, sigorta öncesi askerlik hizmetini borçlanarak daha erken emekli olabiliyorsa, bu güzel vatanın gelecek nesillerini yetiştiren annelerimiz de sigorta öncesi doğumlarını borçlanarak erken emekli olabilmelidir. Bunun onların en doğal hakları olduğuna inanıyorum. Özellikle prim gün sayısı eksik olduğu için emekli olamayan hanım kardeşlerimiz için yapılacak bu düzenleme, emekliliklerinde ciddi bir kolaylık sağlayacaktır" diye konuştu.

YORUMLAR 6
  • ASİL_BEY Halil SOBA 8 yıl önce Şikayet Et
    Uyanında balığa gidelim.Torba yasa çıkmadan önce millet bas bas bağırdı.Turkiyede şartlar gereği eşi ölmüş,kocasından ayrılmı,ekonomik sebepten dolayı 30-40 yaşından sonra işe girip SGK prim ödemeye başlamış kadınları görmek,duymak yenimi aklınıza geldi.Torba yasada bu uygulamada çıkmalıydı.Çok geç kalındı çokkkkkkkkk.
    Cevapla
  • bkn42 8 yıl önce Şikayet Et
    sadece doğuran kadınlara bi çözümünüz oluyor nedense. Hâlbuki kadınlar 40 -48 yaşlarından sonra kademeli emekliliğe geçirilmelidir. Kadının deformasyonu fazla olduğundan verimi de yıllar içinde düşmektedir. Sosyal hayatta da ağır sorumlulukları bulunan kadınların çalışma yaşamında kolaylık gösterilmesi sosyal devletin görevidir. 40 yaşında emekli olanlar 55 yaşını dolduranın emekliliği de aynı olmamalıdır elbette ancak sosyal yaşamda ve dini hayatın da getirdiği düzenlemelerle ailenin geçinizi erkeğin sağlama zorunluluğu ve gerçekliği karşısında kadının erkekten sadece 2-3 yıl önce erken emekli edilmesi fizyolojik ve ruhsal olarak daha çabuk ve fazla deforme olan kadınları mağdur etmektedir.
    Cevapla
  • mehmet topaloğlu 8 yıl önce Şikayet Et
    Çok güzel fikir. aynı durumda olan kadınlarımız heyecanla bekliyor.
    Cevapla
  • biri 8 yıl önce Şikayet Et
    seçim haberleri ...
    Cevapla
  • H.B.V 8 yıl önce Şikayet Et
    isteğe bağlı ödeyenler içinde aynı şartlar olması lazım.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle