Kadrolu işçilere yüzde 11 zam

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, bünyesinde bulunan yaklaşık 430 civarında kadrolu işçilerin maaşlarına yüzde 11 zam yaptı.

Kadrolu işçilere yüzde 11 zam
Kadrolu işçilere yüzde 11 zam
GİRİŞ 30.03.2015 14:05 GÜNCELLEME 30.03.2015 14:05
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve DİSK Bölge Temsilcisi Ali Güdücü arasında yapılan anlaşma ile Büyükşehir ve GASKİ bünyesinde çalışan kadrolu işçilere yüzde 11 zam yapıldı.

Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda yapılan sözleşme öncesi işçi temsilcileri ile bir araya gelen Başkan Şahin, bu kentin kurulmasında alın teri olan işçileri unutmadıklarını söyledi. Hak, hukuk aramada gelinin noktanın Türkiye’nin demokratikleşmedeki mücadalesinin göstergesi olduğunu vurgulayan Şahin, “Dolaysıyla sizin ve çocuklarınızın daha iyi şartlarda yaşaması bizim belediye olarak görevlerimiz arasında. Bizler, bu kentin gelişmesi için sizlerle iş ve güç birliği yapabiliyoruz. Sizin desteklerinizi görebiliyoruz. Bugün yaptığımız yeni sözleşme hepimize hayırlı ve uğurlu olsun” diye konuştu.
DİSK Bölge Temsilcisi Ali Güdücü ise, Başkan Fatma Şahin’in kendilerine çok yardımcı olduğunu ve hiç zorluk çıkartmadığını kaydetti. Güdücü, tüm işçiler adına Başkan Şahin ve çalışma ekibine anlayışları için teşekkür etti.

3 yıllık yapılan anlaşmaya göre; işçiler 1. yılda yüzde 11, 2 ve 3. yılda TÜFE’nin 213 usül vergi kanuna göre zam alacaklar.

YORUMLAR 3
  • Ali 8 yıl önce Şikayet Et
    k.maraş dulkadiroğlu yüzde 13 verdi
    Cevapla
  • Mehmet 8 yıl önce Şikayet Et
    Taşaron çalışana bir şey yok mu ? Adamların hiçbir güvencesi yok üstelik kadroluların yarısı kadar maaş alıyorlar. Maaşlar arasında bu kadar farkın olması adalet mi ?
    Cevapla
  • Ahmet 8 yıl önce Şikayet Et
    Fatma hanım, işçi mi kaldı ki zam yapıyorsunuz. Emekliliği gelenleri zorla emekli ediyorsunuz. Bunu hangi kanuna göre yapıyorsunuz. Yazık değil mi bu insanlara.
    Cevapla