Prim borçluları dikkat! Yarın son gün

11 Eylül 2014'e kadar gelir testi yaptırmayan kişiler, yarına kadar gelir testi yaptırırlarsa tüm borçlarını sildirebiliyorlar.

Prim borçluları dikkat! Yarın son gün
Prim borçluları dikkat! Yarın son gün
GİRİŞ 30.03.2015 08:51 GÜNCELLEME 30.03.2015 08:53
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Genel sağlık sigortası (GSS) borçluları için son tarih 31 Mart (yarın) doluyor. Test yaptırmadığı için prim borcu çıkanlar yarına kadar bulundukları il veya ilçelerdeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına başvurarak gelir testi yaptırırlarsa borçlarını revize edebilir veya sildirebilirler. Bu durumdaki kişilerin yaşadıkları hanede kişi başına düşen gelir 400,5 TL'nin altındaysa bu bütün prim borçları silinebilir.

NE KADAR PRİM ÖDENİYOR?

Test sonrası kişi başına düşen gelir 400,5 TL'nin altındaysa primleri devlet ödüyor, 400,5 ila 1.201,5 TL arasındakiler 48.06 TL; 1.201.5 TL ila 2.403 TL arasındakiler 144,18 TL. 2.403 TL'nin üzerinde olanlar ise 288,36 TL ödüyor.

Gelir testi yaptırması gerektiği halde yaptırmayanlar ise gelirleri asgari ücretin iki katından yüksekmiş gibi düşünülüyorlar ve adlarına her ay en yüksek rakamdan prim borcu birikiyor.

KİMLERE GEREK YOK?

Gelir testi yaptırmasına gerek olmayan kişiler şu şekilde sıralanabilir.

• Sigortalı olanlar.

• İsteğe bağlı sigorta primi ödeyenler.

• SGK'dan emekli aylığı, malullük aylığı, dul ve yetim aylığı alanlar.

• Geçici köy korucuları.

• 65 yaş ve engelli aylığı alanlar

• İşsizlik maaşı alanlar.

YORUMLAR 7
  • Mehmet varan 9 yıl önce Şikayet Et
    40 aylık borcum çıktı 33 ayını saydırdım kalan 7 ay için 2200 TL borç çıkardılar hem de işsiz oldugum halde, dahası işsiz oldugum her ay için de 272 Tl para ödeyecekmişim, niyeymiş babamla geçici olarak aynı evde yaşıyormuşum ....9 milyon vatandaşın yeni parayla 7 milyar borcu çıkmış ekonomik sıkıntı yaşamamızın sebepleri ortaya çıkmaya başladı anlayana....
    Cevapla
  • milletin ferdi 9 yıl önce Şikayet Et
    Kanunu bilmemek mazeret değil, millet de geliri kendinden iyi durumunda olanın primini ödemek zorunda değil. Sistemi destekliyorum.
    Cevapla
  • Ahmet 9 yıl önce Şikayet Et
    Gelir testi yaptırsa bile işsiz bir kişi ayda 40TL ödemek zorunda. İşsiz insandan alınan haracı mı destekliyorsun?
    Cevapla
  • milletin ferdi 9 yıl önce Şikayet Et
    Ben zaten çalışan olduğum için sistemin benim için olup olmadığı söylenemez ama sistemin senin gibi otlakçılara göre olmadığı kesin…
    Cevapla
  • saliha 9 yıl önce Şikayet Et
    sistem senin gibiler için zaten. sürü psikolojisi içinde yaşayanlar için. ayrıca avukatım ve gss ile ilgili kanunda okadar boşluklar varki. bizim anlamadığımızı sen bayağı çözmüşsün. bravo sana yaa yürü bee. yazık.
    Cevapla
  • fatih 1453 9 yıl önce Şikayet Et
    bana 2012 de 6 aylık bir borç çıkardılar. tamam dedim ödeyeyim. gittim yapılandırdım. oda ne borcum 2 katına çıktı. neymiş ozamanki gelirim onları ilgilendirmiyormuş ve şimdiki gelirimden hesap yaptılar. ozaman işsizdim fakat şimdi işim var. ozamanın borcunu şimdiki maaşımdan hesaplamaları gerçekten soygunculuktan başka bişey değil. burada adaletsizlik var. herşey var. ama şunu bilsinlerki bunca madurun oyu size yok yok yok.
    Cevapla
  • özgür 9 yıl önce Şikayet Et
    binlerce kişi borcundan haberi yok zorunlu olması.... hükümet ayağına sıkıyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle