Bakan Çelik: Kıdem söke söke hesaba yatar

Çalışanların % 85’inin kıdemi hak edemediğini kaydeden Bakan Çelik, “Bu bir fırsat. İşçinin hakkını söke söke hesabına yatıracağız” dedi

Bakan Çelik: Kıdem söke söke hesaba yatar
Bakan Çelik: Kıdem söke söke hesaba yatar
GİRİŞ 23.02.2015 07:18 GÜNCELLEME 23.02.2015 09:46
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, kıdem tazminatına yönelik tartışmaları değerlendirerek, “Bu bir fırsattır, hodri meydan. Oturacağız işçinin hakkını söke söke patronun cebine değil işçinin hesabına yatıracağız” dedi.

Çelik, dün Yol-İş Sendikası’nın 10. Olağan Genel Kurulu’na katılarak bir konuşma yaptı. Çelik, 13 milyon çalışanın 10 milyonunun bir yıl içinde işlere ‘girdi çıktı’ yapıldığını ve bu işçilerin kıdem tazminatını da hak edemediğini söyledi.

Çelik, “Oranlamaya baktığımızda yaklaşık yüzde 85 düzeyinde kıdem tazminatını hak edemeyen işçiden bahsediyoruz. Bu bir fırsattır, hodri meydan, oturacağız işçinin hakkını söke söke patronun cebine değil işçinin hesabına yatıracağız” dedi.

Bir ay çalışan bir işçinin hesabına bile bu paranın yatırılması gerektiğinin altını çizen Çelik, işçi hakkı konusunda kendisinin her zaman bir adım geri atmayan bir bakan olduğunu söyledi.

YORUMLAR 18
  • Haram yiyen işverenler 9 yıl önce Şikayet Et
    5 yıl aynı iş yerinde çalıştım. İş bitti, ayrıldım. Patrona sordum, "tazminatımı verecek misin" diye. Adam bana diyor ki "hayır, işe girerken biz tazminatı konuşmadık ki" Ne yani, onu da mı konuşup anlaşmak lazım? Ben kime şikayet edecem bu adamı. yazıklar olsun.
    Cevapla
  • uykucu 9 yıl önce Şikayet Et
    Siyaset boyle bir sey iste. Sendika toplantisinda boyle konusur. Isverenlerle beraber olunca baska.
    Cevapla
  • kadir 9 yıl önce Şikayet Et
    taşerona ne var ondan biraz bahsetseniz
    Cevapla
  • mujde 9 yıl önce Şikayet Et
    7 yildir ayni isyerindeyim hakettigim kidem tazminatini odesinler o zaman.
    Cevapla
  • zzz 9 yıl önce Şikayet Et
    asgari ücretli çalışanın işverene maliyetinden kimsenin haberi varmı? küçük esnaf ne yapsın? yemeği,sigortası,stopajı,maaşı derken 1600TL den aşağı işçi maliyeti yok artık???
    Cevapla
  • Bombacı 9 yıl önce Şikayet Et
    İşine gelmiyorsa çalıştırma o zaman. İyi alıştırmışlar esnafı, patronu; işçinin hakkını yemeye, şimdi işler değişince gücünüze gidiyor tabi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle