Bakandan 1 milyon 300 bin esnafa müjde

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, 2 ayın üzerinde pirim borcu olup sağlıktan yararlanamayan esnafa müjdeyi verdi.

Bakandan 1 milyon 300 bin esnafa müjde
Bakandan 1 milyon 300 bin esnafa müjde
GİRİŞ 22.02.2015 02:35 GÜNCELLEME 22.02.2015 02:35
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Sakarya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB) tarafından gerçekleştirilen esnafın hizmetteki kalitesinin arttırılması ve kalifiye eleman yetiştirilmesi amacıyla başlatılan Mesleki Sınav Merkezi toplantısına katıldı.

''SORUNU KÖKTEN BÖYLECE ÇÖZMÜŞ OLUYORUZ''

2 ay üzerinde pirim borcu olup sağlıktan yararlanamayan bir milyon 300 bin esnaf olduğunu ifade eden Bakan Çelik, ''Konuyla ilgili şu anda parlamentoda bulunan bir yasal düzenleme yaptık. Orada inşallah önümüzdeki ay çıkacak, o yasada prim borçlarını dondurduk, kimin esnafın prim borcunu dondurduk, süresini de dondurduk. Kimisi esnaflıktan da çıkmış olabilir. Çıkmışsa da gelir testine girecek, gelir testinden hangi grupta prim ödemesi gerekiyorsa ödeyecek. Eski borçlar dondurulmuş olduğu için, sağlıktan yararlanamama durumu ortadan kalkmış olacak. Bundan sonra bir milyon 300 bin esnafımız ve esnaflıktan çıkan vatandaşımızın sağlıkla ilgili, hastaneler, eczaneler ile ilgili sorunu kökten böylece çözmüş oluyoruz'' ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 3
  • ced 9 yıl önce Şikayet Et
    bir tane akıllı yokmu bu ülkede primler yüksek. ödeyemiyor insanlar.dalga geçmeyin insanlarla.
    Cevapla
  • Misafir 9 yıl önce Şikayet Et
    sen Taşeron sorununu çözme biz bakan sorununu kökten çözeceğiz!!!
    Cevapla
  • haber 9 yıl önce Şikayet Et
    Yalan yanlis mujdelere devam
    Cevapla