Çelik: Kaçak Suriyeli işçilerle ilgili rapor var

Çalışma ve Sosyal Güvenlik raporu Faruk Çelik kaçak çalışan Suriyeliler'le ilgili ellerinde müfettiş raporu bulunduğunu açıkladı.

Çelik: Kaçak Suriyeli işçilerle ilgili rapor var
Çelik: Kaçak Suriyeli işçilerle ilgili rapor var
GİRİŞ 13.02.2015 15:03 GÜNCELLEME 13.02.2015 15:03
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Katıldığı bir progrmada soruları yanıtlayan Bakan Çelik, Suriyeli Kaçak çalışanlarla ilgili "Çalışma ve Sosyal Güvenlik raporu Faruk Çelik kaçak çalışan Suriyeliler'le ilgili ellerinde müfettiş raporu bulunduğunu açıkladı. Durumun farkındayız. Müfettişlerin kaçak Suriyeliler ile ilgili raporları var. Ancak bu raporları işleme koyamıyoruz. Koyarsak şirketleri kapatmamız gerekebilir" açıklamasında bulundu.

Faruk Çelik Türkiye'de 50 bin açık iş olduğuna dikkat çekerek, "Bu işlere uygun veya bu işlerde çalışmak isteyen insan bulamıyoruz" diye konuştu.

Çalışma Bakanı bunun yanında Bağ-Kur'lulara getirilecek 'dondurma' hakkıyla ilgili olarak da "1.3 milyon Bağ-Kur'ludan alacağımızı donduruyoruz. Bu aslında 20-30 yıllık kronik bir sorundu. Bu ülkede genelsağlık sigortası var. Kimseye borcu var diye sağlıktan yararlanamazsın diyemezsin" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 4
  • Çelik 9 yıl önce Şikayet Et
    50 bin açık iş dediği bedava çalıştırıcak 50 bin kişi bulamıyoruz diyor aslında.
    Cevapla
  • çilekeş 9 yıl önce Şikayet Et
    sayin bakan şuan suçişlemiyormı eyer hukuk devletı olsaydı eşıtlık ilkesını çinıyor çönki suriyeliye göz yumiyor görevını kötiye kulaniyor kendı halkı kaçak çalışırsa hemen cezayı kesiyor süzkonusı suriyelı olunca sesinı çikaramıyor çönkı emır büyük yerden
    Cevapla
  • huseyin 9 yıl önce Şikayet Et
    yani siz çalıştırın biz göz yumuyoruz diyor mealen. suriyeliler geldiğinde bu şekilde olacağını kestiremeyen heralde yoktur şu vatanda.işleme koymamak suç değil mi sayın bakan?
    Cevapla
  • FARUK 9 yıl önce Şikayet Et
    sayın bakanım sizi görünce taşeron işçi ve taşeron işçi denince kamuda çalışan asıl işi yapan veya yardımcı işi yapan taşeron işçilerin belirleneceği ve ucu açık yani tarihi belli olamayan bakanlar kurulu aklımıza geliyor.
    Cevapla