Emekliler için geri sayım başladı

2000 ve sonrasında emekli olanlara intibak zammı için geri sayım başladı. Kararın 2 Şubat'ta verilmesi bekleniyor.

Emekliler için geri sayım başladı
Emekliler için geri sayım başladı
GİRİŞ 26.01.2015 08:36 GÜNCELLEME 26.01.2015 08:36
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

2000 yılından önce emekli olan yaklaşık 2 milyon kişiye yapılan intibak zammı, daha sonra emekli olanları da umutlandırmıştı. İşçi, memur ve Bağ-Kur Emeklileri Derneği (İMBED) de intibak zammının 2000 yılı ve sonrasında emekli olanlara da yapılması için Ankara 8'inci İş Mahkemesi'nde dava açmıştı.Takvim'in haberine göre, davanın son duruşmasında, emekliler aleyhine olan bilirkişi raporu iptal edilmişti. Yeni bilirkişi raporunun hazırlanmasına karar veren mahkeme, davayı 2 Şubat tarihine ertelemişti.

GÖZLER BİLİRKİŞİDE

Bilirkişi raporunda bir gecikme olmazsa, davada kararın 2 Şubat günü açıklanması bekleniyor. Mahkeme olumlu bir karar verirse, milyonlarca emekliye intibak zammı yolu açılmış olacak. Emekliler, kararın olumlu çıkacağından umutlu. Eski emeklilere yapılan intibak zammının eşitsizliğe neden olduğunu savunan emekliler, "2000'den önce emekli olanların maaşı intibak zammıyla bizimkini geçti. Aynı şartlarda emekli olan herkes eşit maaş almalı. Bu nedenle bizlere de intibak zammı yapılması şart" diye konuşuyor.

YORUMLAR 7
  • mustafa 9 yıl önce Şikayet Et
    Sözde muhalefet olan ve adeta mecliste birbirlerini bogazlayan sayın benim seçtiklerim ben ve benim gibi emekliyi çalışanı yüzde 3 le kandırırken, kendilerinin çalışanına yüzde 7,emeklisi ne yüzde 9,5 ta nasıl birleşiyor
    Cevapla
  • şengül dere 9 yıl önce Şikayet Et
    sayın kanal 7 başbakanımız emeklileri unuttu aşbakanımıza hatırlatın 24tl zamdan memnun deyiliz kanal 7 yi izliyoruz
    Cevapla
  • muammer 9 yıl önce Şikayet Et
    şenğül hanım doğru demiş yeni başbakanımız EMEKLİYİ unuttu 23tl bir günlük cay simit YENİ BAŞBAKANA BU YAKIŞMADI
    Cevapla
  • Ersin Candan 9 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Devlet Büyüklerimiz sabah kalkıp laf olsun diye bir ağızlarında bir kaç kelime geveliyor. Biz gariplerde ağzımız açık onları dinliyoruz. Çıkaracaksanız çıkarın şu söylediğiniz yasaları da emeklinizde rahat etsin işçinizde. Zerre kadar ne emekli umurunuzda ne işçi.
    Cevapla
  • zafer 9 yıl önce Şikayet Et
    inşallah olur diyorum... aldığım maaş 1000 tl civarı,bunun yarısıda kredi borcuna gidiyor. kalan parayla geçim savaşı veriyorum. isportacılık yapayım,bir işe gireyim ,hatta dileneyim desem ---o işlerde Suriye lilerin,Afrikalıların elinde. kendi vatanımda açım AÇ.
    Cevapla
  • hasan 9 yıl önce Şikayet Et
    askerin polisin memurun ögretmenin ortalama 3000 tl aldıgını düşünürsek emekli en az 1500 tl alması lazım bunu mahkemeler degil hükümet ayarlamalı lafınan adalet olmaz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle