Çalışanlar dikkat! Bunu 3 kez yapan yandı!

İş Sağlığı ve Güvenliği Yasa Tasarısı’nın alt komisyondaki çalışmaları tamamlandı.

Çalışanlar dikkat! Bunu 3 kez yapan yandı!
Çalışanlar dikkat! Bunu 3 kez yapan yandı!
GİRİŞ 24.01.2015 14:39 GÜNCELLEME 24.01.2015 14:39
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Tasarının şubat ayında Genel Kurul gündemine gelmesi bekleniyor. İşçinin iş güvenliği kurallarına uymaması durumunda işten çıkarılmasına ilişkin madde de değişiklik yapılarak, 3 kez uyarı kuralı getirildi.

Buna göre, işverenin, kişisel koruyucu donanımı kullanmaması, makine ve teçhizatın koruyucusunu etkisiz hale getirmesi, iş ile ilgili güvenlik kurallarına uymaması nedeniyle 3 kez uyarılan işçinin iş aktini feshetme hakkı olacak. 

KAYNAK: DÜNYA GAZETESİ
YORUMLAR 6
  • Perdeler 9 yıl önce Şikayet Et
    İşverenler nitelikli eleman bulamıyorken, buldukları elemanın iş güvenliği kültürü ve ekipmanı kullanma kültürü yokken, isg uzmanları ücretlerini işverenden alıyorken ve isg uzmanı çalışma süreleri yarı yarıya indirilmişken beklenilen manada iş güvenliğinin sağlanıp sağlanamaması konusundaki değerlendirmeyi değerli devlet büyüklerimize bırakıyorum. Saygılarıma
    Cevapla
  • işte bu 9 yıl önce Şikayet Et
    yerinde bir yasa ... olması gerekiyordu
    Cevapla
  • osmanlı 9 yıl önce Şikayet Et
    burası türkiye herşeyi kitabına uyduran,şeytana pabucu ters giydiren millet her konuda olduğu gibi bununda çaresini bulur merak etmeyin..yollardaki trafiğe uyumdaki gibi...gece saat 3 de eksozu açık arabaya çözüm getiremeyen,hırsızı karakoldan adliyenin bir kapısından sokup merhaba demeden öbür kapıdan salan,sokakta düğün yapıp gece saat 12 de havai fişek patlatıp müzük gürültüsü yapan, 5 yıldızlı otellerde et diye domuz eti yediren,sigortasız işçi çalıştıranları tespit edemeyen, vergi kaçıranı ödüllendiren daha bunlar gibi 100 lerce sayabileceğimiz olumsuzluklara çözüm bulamayan ve denetim yapamayan bu devlet değilmi??? 100 yıldır aynı sorunlar...
    Cevapla
  • MİNTES 9 yıl önce Şikayet Et
    Sizler ne kadar yasa getirirseniz getirin ve ne kadar ceza verirseniz verin hepsi boooşş. Yasal olarak iş güvenliği uzmanları yetkileri çok ancak; iş güvenliği uzmanlarının maaşını denetlediği kurum oldukça, bu yasaların hepsi boooş. Devlet iş güvenliği uzmanların yükümlülüğü hakkında ortalama 50 madde yayınladılar; 49 tanesi iş güvenliği uzmanının elini kuvvetlendiriyor ancak son madde iş güvenliği uzmanının maaşını denetlediği kurum verecek. İşte bu son madde diğer bütün maddeleri öldürüyor.
    Cevapla
  • H.B.V 9 yıl önce Şikayet Et
    İşcinin güvenlikden sonra en önemlisi fazla çalıştırılmasıdır,günde 7.5 saatden fazla Günde 10-12 saat çalıştırılan işci ve çalışan kesim 5-6 senede zaten vücudu bitiyor yarım insan haline geliyor? bunun önlemi alınsın? insanlar ırgat gibi açlıştırılmakdan kurtarılsın?.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle