Emeklilik fırsatını kaçırmayın!

Prim borcunu yapılandırmak isteyenler 2 Şubat'a kadar başvurabilecek. Tarihi fırsatla yüzbinlerce kişi de emekli olabilecek...

Emeklilik fırsatını kaçırmayın!
Emeklilik fırsatını kaçırmayın!
GİRİŞ 16.01.2015 06:54 GÜNCELLEME 16.01.2015 06:55
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Torba yasa ile getirilen yapılandırma fırsatı, milyonların yüzünü güldürdü. Prim borcu olanların fırsattan yararlanmak için az bir süresi kaldı. Genel Sağlık Sigortası borçları dışındaki prim borçlarını yapılandırmak isteyenlerin 2 Şubat'a kadar başvuru yapması şart.

Sigorta primi ve Sosyal Güvenlik Destek Primi (SGDP) borcunu faiz yükünden kurtularak yapılandırmak için bu tarihi kaçırmamak gerekiyor. Fırsatı değerlendiren çalışan emekliler SGDP borcundan kurtulacak. Bağ-Kur'lular da hem prim borcundan kurtulacak hem de sağlıktan yararlanmaya başlayacak. Prim borcu olduğu için emekli olamayan Bağ- Kur'lular da muradına erecek. Yüzbinlerce kişi yapılandırma fırsatını değerlendirip borcunu yatırarak emekli olabilecek.

KREDİ İMKANI DA VAR

Prim borcu nedeniyle emekli olamayanlar, eğer maddi güçleri yetersizse, Halkbank'tan kredi kullanabilecek. Böylece kredi alıp emekli olabilecek, emekli maaşıyla da kredi borcunu ödeyebilecek. 2 Şubat'a kadar borçlarını yapılandırmak için başvuru yapanların, ödeme süresini de kaçırmaması gerekiyor. Peşin ödemelerde borcun tamamı, taksitli ödemelerde de ilk taksit 2 Mart'a kadar yatırılacak.

KAYNAK: TAKVİM
YORUMLAR 4
  • süleyman bayrak 9 yıl önce Şikayet Et
    Yaş ve stajyerlik borçlanması yok mu?
    Cevapla
  • hly76 9 yıl önce Şikayet Et
    Primi günü dolup yaşı bekleyen bizlere yokmu müjde
    Cevapla
  • AKSOY MUSTAFA 9 yıl önce Şikayet Et
    bakanım hep müjde verıyosunuz yatırıpta yasını bekleyenlerınınıde müjdesını beklıyoruz sıze güvenıyoruz sızın emeklılerı magdur etmıyecegınızı bılıyoruz saygılar
    Cevapla
  • çorumlu ali 9 yıl önce Şikayet Et
    emeklilikte yaşa takılanlar yasa bekliyor lütfen artık
    Cevapla