Asgari ücret zammı belli oldu

Türkiye’de asgari ücretle çalışan 5 milyon işçinin beklediği kritik karar açıklandı.

Asgari ücret zammı belli oldu
Asgari ücret zammı belli oldu
GİRİŞ 30.12.2014 13:17 GÜNCELLEME 30.12.2014 14:43
Bu Habere 64 Yorum Yapılmış

Çalışma Bakanı Faruk Çelik asgari ücret komisyonu kararlarını açıkladı. Buna göre asgari ücret net asgari 2015’in ilk 6 ayı için 949 TL ikinci altı ay için ise 1000 TL oldu. Böylece yılın ilk altı ayı için yüzde 6, ikinci altı ay için de yüzde 6'lık artış yapıldı.

Aralık ayı içinde sırasıyla Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, TİSK ve Türkİş'te toplanan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, bugün dördüncü toplantısını yapmak üzere Bakanlıkta buluştu.

2015'te geçerli olacak asgari ücret, bugün yapılan toplantının ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik tarafından açıklandı.

Bakan Faruk Çelik:

"16 yaş ayrımı kaldırılmış. Herkese tek bir fiyat verilmiştir. Eşini kaybetmiş asgari ücretliden vergi alınmayacak. Bütün bu gelişmeler ışığında bekar bir işçi için 2015 ilk yarısı için yarısı için brüt 1202 TL'ye yükseltilmiştir.  İlk 6 ay 949 TL net. İkinci yılın ilk 6 ayı için yüzde 6 ikinci 6 ay için de altı. Yüzde 12 yıllık artış oldu.

YORUMLAR 64
  • yaşar 9 yıl önce Şikayet Et
    şunu veriyorsanız doğru düzgün verin birde ilk altı ay son altı ay niye bölüyorsunuz çok verdiler ya ondandır
    Cevapla
  • ahmet gokalp 9 yıl önce Şikayet Et
    çok iyi işçilerin maaşının yükselmesi sevinilir birde şu var hani kore ve kıbrıs gazilerin maaşına zam yokmu madem demokrassi adalet konuşuyorsak gazilerin hakkı yokmu bunu mili savunma bakanlığına arz ediyorum
    Cevapla
  • mehmet kutlu 9 yıl önce Şikayet Et
    allah belelarini versin hak hukuk yiyenler birgun hesapini verecekler tabiki hakki hukuku bilmeyen gemicik ve para makinasiyla evde oynayanlar bilmezler
    Cevapla
  • abdullah 9 yıl önce Şikayet Et
    %12 iyi bir zam ne bekliyordunuz %100 mü? geçen sene 3+3 %6 idi bu sene iyi olmuş 6+6 zam 30 tl oldu diyenlerde geçen seneyi karıştırıyor galiba
    Cevapla
  • iktisat bilmek şart 9 yıl önce Şikayet Et
    Evet asgeri ücret kesinlikle yeterli değil. Şu an minumum olması gereken tutar 1.500 TL dir. Ama yine İktisat bilmek gerekir, arkadaşım birisi Almanya da saat başı ücretten bahsetmiş! Acaba Almanya da kiralık ev fiyatlarının 500 Euro dan başladığından haberi var mı? Ayrıca bu fiyata ancak 1+1 60-70 m2 bir ev bulursa şükretsin. Ekonomik kıyaslama yapılırken bir veri alınmaz, bütün veriler ile değerlendirme yapılır. Afrika da bir işçi günlük 1 dolara çalışıyor bu arada hatırlatayım.Bilime gerekli önemi verirsek Almanya yı da geçeriz Allah'ın izniyle sıkıntı yok.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle