İşini beğenmeyen yandı! Hükümet azaltacak!

İŞKUR tarafından 3 kez iş önerildiği halde kabul etmeyenin sosyal yardımları kademeli olarak azaltılacak

İşini beğenmeyen yandı! Hükümet azaltacak!
İşini beğenmeyen yandı! Hükümet azaltacak!
GİRİŞ 24.12.2014 11:02 GÜNCELLEME 24.12.2014 11:02
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Hükümet tasarruf önlemleri çerçevesinde sosyal yardımlara da el atıyor. Geçen yıl 20 milyar lirayı aşan doğrudan yardımların etkin kullanımı konusunda da çalışma başlatıldı.

Yardım alanların bir kısmının engelliliği, yaşı gibi nedenlerle sürekli yardıma muhtaç olduğu, bir kısmının ise işsizlik gibi nedenlerle geçici olarak yardım aldığı değerlendirildi. Geçici desteğe ihtiyaç duyanların hızla yeniden işgücü piyasasına dönmesi sağlanacak. Bu amaçla, İŞKUR tarafından üç kere iş önerildiği halde çalışmayan ve bu önerileri kabul etmeyen kişilere yapılan sosyal yardımlar, kademeli olarak azaltılacak.

ÇOCUKLAR ETKİLENMEYECEK

Ancak, yardımdan yararlanan kişilerin çocuklarının kesintiden zarar görmemesine dikkat edilecek. Bunun için de örneğin çocuk okula gidiyorsa ya da daha küçük çocuklar düzenli olarak sağlık kontrollerinden geçiriliyorsa, şartlı olarak çocuklara yardım sağlanmaya devam edilecek.

KAYNAK: HABERTÜRK
YORUMLAR 16
  • mehmet 9 yıl önce Şikayet Et
    gercekten işin hakkı verıldıgı halde begenmeyenlere elbettekı uygulanmalı.ama işkur da işe gondermeden once işverenden ne maas verdıgınıde bı zahmet ogrensın.işkur makıne teknıkeri lazım die benı yonlendırdı.gittim firmayla gorsmeye ne derse begenırsınız işveren. 3 ay 500 tlye calıstırırım.begenırsem asgarı ucrete yukseltırım. haa ssk yıda 3 aysonra yapacakmıs beyefendi. buna ne dersınız ben yuzune karsı sovdum cıktım gittim.
    Cevapla
  • Hakan Aydin 9 yıl önce Şikayet Et
    Avrupada da böyle zaten
    Cevapla
  • iş kur maduru 9 yıl önce Şikayet Et
    2010 da beri işkur a kayıtlıyım 1 defa olsun iş önerisi olmadan sürekli cv güncelleme olduğu halde
    Cevapla
  • Vatandaş 9 yıl önce Şikayet Et
    Ben İlkokul Terk Olarak İnşaatta Amelelik Yapıyorum İlkokulu Bile Okumayan Adam İşi Begenmiyor Sonra İşsiz Kaldım
    Cevapla
  • büyükdoğu 9 yıl önce Şikayet Et
    özel sektördeki işçiler hariç herkes hallerinden memnun olmaları gerekir, şu memnun olmayanlarla işleri değişelim fazla değil 1 ay çalışsınlar yeter.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle