Emekliye çifte zam müjdesi yolda

2015 yılında hem SSK ve Bağ-Kur emeklileri hem de memur emeklileri çift zam alacak.

Emekliye çifte zam müjdesi yolda
Emekliye çifte zam müjdesi yolda
GİRİŞ 10.12.2014 08:52 GÜNCELLEME 10.12.2014 08:52
Bu Habere 43 Yorum Yapılmış

Toplu sözleşme kapsamında bu yıl tek zam alan memur emeklilerinin maaşında, 2015'te 2 kez artış yapılacak. Memur emeklileri, toplu sözleşmeye göre, Ocak'ta yüzde 3 zam alacak. Temmuz'da ise bir yüzde 3 artış daha yapılacak, ayrıca 2015'in ilk yarısında enflasyon yüzde 3'ü aşarsa, bunun da farkı verilecek.

FARKLI ARTIŞ

2015 yılı programında memur emeklilerinin Temmuz zammıyla ilgili öngörü yer aldı. Buna göre; memur emekli aylıklarının, oluşacağı tahmin edilen yüzde 0.63'lük enflasyon farkı nedeniyle Temmuz'da yüzde 3.63 artırılması planlanıyor. SSK ve Bağ-Kur emeklileri de 2015'te çift zam alacak. Zam oranları, memur emeklilerinden farklı olacak. Maaşlarda Ocak ve Temmuz aylarında, bir önceki 6 aylık dönemde gerçekleşen enflasyon kadar artış olacak. SSK ve Bağ-Kur emekli aylıklarının önceki 6 aylık enflasyon tahminine göre Ocak ve Temmuz'da sırasıyla yüzde 3.45 ve yüzde 3.63 artırılması öngörülüyor. Kesin zam oranları ise Ocak ve Temmuz'da açıklanacak 6 aylık enflasyon verileriyle belli olacak. 

KAYNAK: TAKVİM
YORUMLAR 43
  • haydar 9 yıl önce Şikayet Et
    ya geri zekalılar şimdiye kadar nasıl zam alıyordukta şimdi her zaman aldığımız zammı çifte zam diye lanse ediyorsunuz kuş beyninizle emeklilerle dalgamı geçiyorsunuz ak koyunlar
    Cevapla
  • Vatandaş 9 yıl önce Şikayet Et
    Bu hükümetin emekliyle uğraşmak gibi bir derdi yok. T
    Cevapla
  • hasan 9 yıl önce Şikayet Et
    884 tl emekli maaşı alıyorum % 3.5 zam yapacaklar oda eder 25-30 tl zam onunla birlikte oldu maaş 910-920 tl nasıl olacak bu iş zaten doğal gaza%10 zam geldi oda gitti. Sizde çıkıyorsunuz kardeşim emekliye çifte zam müjdesi yolda diye haber yapıyorsunuz, bırakın yalakalığı.Madem haber yapacaksınız emekli maşlarını haber yapın adaletsizliği anlatın.2000 yılı öncesi maaş bağlama oranı % 62 2000 yılı sonrası oran %45 burada adalet mi var.Ben burada çağrı yapıyorum önümüzdeki seçimlerde emekliler oy pusulalarına emekliyim diye yazsın hiç partiye oy vermesin emeklinin sandık da gücünü görsünler.Biz sahipsiz kalmışız HABERİMİZ YOK UYUYORUZ.Bu arada son 12 yıldır akp den başkasına oy vermedim ama bu seçim kullanabilirsem oy yemin ediyorum dediğimi yapacağım oy pusulasına emekliyim diye yazacağım.
    Cevapla
  • osman 8 yıl önce Şikayet Et
    yaptigin isin ne ise yarayacagini hic düsündünmü ? olsa olsa vatani parcalamak isteyenlerin isine yarar,,,, ak partiden önceki emekli maaslar kac dolar ediyordu bir düsün ????
    Cevapla
  • cann 9 yıl önce Şikayet Et
    Hacı amcalarım hiç öyle dert yanmayın. Hepiniz hakettiniz bunu... Şimdi de sızlanmanın anlamı yok ne yani chp mi gelsin...
    Cevapla
  • emekli 9 yıl önce Şikayet Et
    hakim savcılara verilen zam enfesliyonu artırmıyo emekliye gelice enlensyon yükseliyo bu mu adelet
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle