3 çocuklu ailenin vergisi kalkıyor

Yeni asgari ücret belirleme çalışmaları sürerken, çocuklu ailelere müjde geldi. 3 çocuklu asgari ücretlinin vergisi artık sıfır olacak

3 çocuklu ailenin vergisi kalkıyor
3 çocuklu ailenin vergisi kalkıyor
GİRİŞ 05.12.2014 06:14 GÜNCELLEME 05.12.2014 07:17
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

3 çocuğu bulunan ve eşi çalışmayan asgari ücretlilere sıfır vergi için düğmeye basıldı. Bu düzenlemenin yer aldığı Gelir Vergisi Yasası gecikince, yeni bir formül gündeme geldi. 3 çocuğu bulunan ve eşi çalışmayan asgari ücretlilere sıfır vergi uygulanmasını öngören düzenleme, başka bir yasanın içine tek maddelik düzenleme olarak konulacak, böylece uygulama öne çekilecek.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, düzenlemenin Meclis'te çıkacak yasalardan birine ilave edilmesi konusunda Maliye yetkilileriyle değerlendirmelerin devam ettiğini söyledi. Çelik, Meclis'te bekleyen Gelir Vergisi Yasası'nda yer alan asgari geçim indiriminden 3 çocuğun yararlanmasına ilişkin düzenlemenin hayata geçirileceğini söyledi.

Düzenlemeye göre, 3 çocuk için vergi indirim oranı yüzde 5'ten 10'a çıkarılacak, asgari ücretli çalışana da sıfır vergi dönemi başlayacak. Engellilere de müjde veren Çelik, "İlk etapta 120 engelli kardeşimize 36 bin liralık hibe imkanı sağlayarak, iş kurmalarına ve işlerini geliştirmeye katkı sağlama kararı aldık. 3 aylık periyotlarla bunların sayısını artırma imkanımız var" dedi. 

YORUMLAR 23
  • HAYAL MI? 9 yıl önce Şikayet Et
    asgari ücret bu denli düşük olduğu ülkemizde hala vergilerle iyileştirilmeye çalışılıyor ancak bu iyileştirmeler hayat şartlarının ve yaşam standartlarının çok altında kalıyor.yalnız çocuk sayısına bakılmadan asgari ücretin tamamının vergiden muaf edilmesi ayrıca işci ssk kesintisi oranının azaltılarak işci maaşına artı gelmesi veya işverene işci başı sübvansiyon verilerek işci maaşlarının yaşam standartlarına yükseltimesi gerekir.
    Cevapla
  • ahmet selli 9 yıl önce Şikayet Et
    şuan hükümetin başına gelen belalara Rabbimin izin vermesinin sebeplerinden biri de Allahualem şu; zaten 5-10bin lira alan savcıya hakime 1000 tl zam, 5-10 bin alan öğretim üyesine 1000 tl zam öğretmene,memura 75 lira, asgari ücretliye 100 lira, bunlar gadabı ilahiye dokunuyor. Rabbim yöneticilerimize feraset, basiret versin, onları iktidar yapan biziz, o küçücük mutlu azınlık değil.
    Cevapla
  • Engin Güner 9 yıl önce Şikayet Et
    3 çocuğu olana devletin sübvansiyonu iyi bir fikir. Ancak asgari ücret şartı biraz sakat. Ayrıca devletin sübvansiyonu olan AGİ (Asgari Geçim İndirimi) bir çok işveren tarafından cebe atılırken, resmi rakamlara göre çalışanın % 36,4 'ü kayıtdışıyken (ki fiili oran çok daha yüksek) bunu kim denetleyecek, kim uygulayacak?
    Cevapla
  • ERDİNÇ 9 yıl önce Şikayet Et
    seleamünaleyküm öncelikle herkezin cuması mübarek olsun. insanlar evlenemiyor evlenen ev kirası elektrik suyunu ödeyip evini zar zor geçindiriyor. e tabi böyle oluncada insanlar eşi ile beraber çalışmak zorunda kalıyor. hem erkek hem kadın çalışınca da çocuk yapmayı erteliyosun tabi doğal olarak. adam çocuk yapsa eşi çalışamayacak eşi çalışmayan adamda evini geçindirirmi hesabını siz yapın ( asgari ücret benim ülkemde 891 tl) haydi sağlıcakla kalın.
    Cevapla
  • Recep 9 yıl önce Şikayet Et
    Çok çocukluya da yüksek vergi var mı? Yoksa bu doğuluya hizmetten başka bir şey değildir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle