400 bin kişiyi ilgilendiren karar!

400 bin kişiyi ilgilendiren ‘vakıf sandıkları’ konusunda kritik bir karar alındı.

400 bin kişiyi ilgilendiren karar!
400 bin kişiyi ilgilendiren karar!
GİRİŞ 16.11.2014 08:56 GÜNCELLEME 16.11.2014 08:57

Başta bankalar olmak üzere bazı kurumlar bünyesinde faaliyet gösteren sigorta sandıklarının mayıs ayı itibariyle SGK’ya devri gerekiyor.

ERTELEME KARARI ALINDI

Birçok kişinin emekliliğinde hayati öneme sahip olan sandıkların devrinin ertelenmesi yönünde karar alındı. Bu nedenle önümüzdeki aylarda SGK’ya devir sürecini erteleyen bir yasa değişikliği yapılacak.

REFORMUN UNSURLARINDAN

2008’de yapılan sosyal güvenlik reformunda, sigorta sandıklarının SGK’ya devredilmesi maddesi de yer aldı. Yasada sigorta sandıklarının SGK’ya devrinin 3 yıl içinde yapılacağı ve bu sürenin Bakanlar Kurulu kararı ile en fazla iki kez daha uzatılabileceğii maddesi de yer aldı. 3 yıllık süre 8 Mayıs 2011’de doldu. Ancak Bakanlar Kurulu kendisine verilen süre uzatma yetkisini kullanınca, sandıkların devir süreci 8 Mayıs 2015 tarihine ertelendi.

Bugünkü mevzuata göre 2015 yılı mayıs ayı itibariyle sandıkların SGK’ya devredilmesi gerekiyor. Bu nedenle tek madde olarak yapılacak yasal düzenlemenin mayıs ayından önce meclisten geçirilmesi hedefleniyor.

TÜRKİYE'DEKİ SANDIKLAR

Akbank Vakfı, Ziraat ve Halk Bank. Men. San., İş Bankası Mens. Emekli San., Garanti Bankası Sandığı, Anadolu Sigorta Sandığı, Vakıflar Bankası Sandığı, Yapı ve Kredi Bankası San., İmar Bankası Sandığı, Pamukbank Sandığı, T. Sınai Kalkınma Ban. San., Şekerbank Sandığı, TOBB Personeli Emeklilik San., Milli Reasürans Sandığı, Eskişehir Bankası Sandığı, Genel Sigorta Sandığı, Liberty Sigorta Sandığı, Fortis Bank Sandığı.

KAYNAK: HÜRRİYET