Bakandan milyonlarca memura kötü haber

Mehmet Şimşek, Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, milletvekillerinin 2015 yılı bütçesinin geneli üzerindeki soru ve eleştirilerine cevap verdi.

Bakandan milyonlarca memura kötü haber
Bakandan milyonlarca memura kötü haber
GİRİŞ 04.11.2014 10:52 GÜNCELLEME 05.11.2014 07:16
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

Maliye Bakanı Şimşek, memurlara bu yıl için enflasyon farkı verilmeyeceğini söyledi.

Şimşek, memur maaşlarına 2015 yılında enflasyon farkının verilip verilmeyeceğiyle ilgili soruyu şöyle yanıtladı:

TOPLU SÖZLEŞMENİN FATURASI AĞIR OLDU

"Bu seneye ilişkin bir fark öngörülmüyor. Neden? Çünkü toplu sözleşme yapıyorsunuz. Toplu sözleşmede, sadece 175 liralık brüte bakarsanız o çok kısmi olur. Öğretmenlerimize ayrıca 75+75 lira seyyanen artış sağlandı. Sadece bunun etkisi yanlış hatırlamıyorsam 1 milyarın üzerindeydi. Bu hususu hiç dikkate almıyorsunuz.

EN DÜŞÜK EMEKLİ AYLIĞI YÜZDE 12,8 ARTACAK

Yeni göreve başlayan öğretmen maaşı ise yüzde 14,4 artacak. En düşük memur emekli aylığı yüzde 12,8. 5'inci dereceden emekli olan bir memurun ikramiyesi yüzde 12,4 oranında artmış olacak.

2014 yılı için 10 aylık TÜFE yüzde 8,45. Yılın tamamı için de yüzde 9,4 olarak öngörülüyor. Burada bir toplu sözleşme söz konusu."

YORUMLAR 25
  • abuzer gadayıf 9 yıl önce Şikayet Et
    İŞİNE GELİNCE TOPLU SÖZLEŞME DİYORLAR.BUNUN BÖYLE OLACAĞINI BAKAN BİLMİYORMUYDU. KOSKOCA EKONOMİ PROFU .HAKİMLERE SAVCILARA 1200 TL ZAM VERDİLER BÜTÇE DİSİPLİNİ BOZULMUYOR MU. POLİSE VERECEKLERİ ZAMAN HEMEN ÇIKIP BÜTÇE DİSİPLİNİ BOZULUYOR DİYOR NEDEN ŞİMDİ BİR KELİME EDİP İTİRAZ ETMİYOR. AMA EDEMEZ.
    Cevapla
  • ali tok 9 yıl önce Şikayet Et
    hiç olmazsa mesai ücretlerimizi verin genel müdürler istedikleri gibi genelge yazıyorlar hizmetliye verilmez diyor allah aşkına meb dest hizm.g.müdürü neyin peşinde
    Cevapla
  • Suriyelilere 4,5 milyar dolar daha harcayın... 9 yıl önce Şikayet Et
    Hiç bir uluslararası yardım almadan Suriyeli mültecilere 4,5 milyar dolar yardım yapın... Sonra vatandaş çeksin cezasını. Böyle devlet mi yönetilir? Önce uluslararası bir antlaşma yaparsın sınır kapılarını sonra açarsın. Bizim suçumuz ne. Bir de İşte yeni zamlar diye haber yapılıyor. Devletin düştüğü duruma bak.
    Cevapla
  • aliekrem 9 yıl önce Şikayet Et
    Hakim-savcı ve öğretim üyesine zam için para var ama asgari ücretli ve memura gelince yok.
    Cevapla
  • hasan 9 yıl önce Şikayet Et
    seyyanen zam almayan emeklisi memur alt grup düşük göstergeli 1100 cıplak maaşla geçinenlerde var seyyanen zam hak değilmi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle