Ne zaman emekli olurum? - SGK emeklilik sorgulama

Sosyal Güvenlik Kurumu ile internet üzerinden SGK emeklilik sorgulama yapabilir, ne zaman emekli olurum sorusunun cevabını öğrenebilirsiniz.

Ne zaman emekli olurum? - SGK emeklilik sorgulama
Ne zaman emekli olurum? - SGK emeklilik sorgulama
GİRİŞ 30.10.2014 12:15 GÜNCELLEME 30.10.2014 14:12
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

İnternet üzerinden yapılabilen işlemlerin her geçen gün arttığı ve devlet kurumları ile alakalı hemen hemen her işlemin artık internet üzerinden gerçekleştirildiği göz önüne alındığında, çalışanların ne zaman emekli olacakları gibi önemli bir bilgiyi de SGK emeklilik sorgulama sistemi ile ne zaman emekli olurum sayfasından öğrenmesi oldukça olağan bir durum. SGK da bu durumun farkında ve çalışanlar için SGK emeklilik sorgulama sayfası ile bir kaç bilgi girildikten sonra ne zaman emekli olurum sorusunun cevabının alınmasını sağlıyor.

Ne zaman emekli olurum? SGK emeklilik hesaplama

Emekli olacağı zamanı öğrenmek isteyenler SGK'nın internet sitesi üzerinde yer alan ne zaman emekli olurum sayfasını kullanarak bunu çok kolay bir şekilde gerçekleştirebilirler. Tek yapmaları gereken Sosyal Güvenlik Kurumu'nun internet sitesinde yer alan http://uyg.sgk.gov.tr/nezaman/ sayfası üzerinden gerekli bilgileri girerek emeklilik zamanlarını hesaplamalarıdır.

SGK prim ödeme gün sayısı hesaplama

SGK hizmet dökümünü e-devlet şifresi olmadan öğrenmek isteyen çalışanlar sadece kimlik bilgilerini kullanarak https://esgm.sgk.gov.tr/Esgm/ adresinden hizmet dökümlerini sorgulayabilirler. SGK hizmet dökümü işlemi sayesinde vatandaşlar ne kadar süredir çalıştıklarını ve ne kadar prim ödendiğini kontrol edebilir, ayrıca bu sayede sağlık sigortalarının da devam edip etmediğini görebilirler.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 3
  • şahin gergöy 9 yıl önce Şikayet Et
    1964 doğumlıyım 1yil yurdiş çlışmam var 18 ay askerlık yurtşı turk firması sene 88 başlgıç dah sonra 97 bakrlıyım şımdı ssk lıyım çalışanım
    Cevapla
  • eminertş 9 yıl önce Şikayet Et
    emeklı olabilimiyim ve nezaman
    Cevapla
  • şahin gergöy 9 yıl önce Şikayet Et
    cvap almadım
    Cevapla