SGK hizmet dökümü sorgulama

Sosyal Güvenlik Kurumu internet sitesi üzerinden çalışanlara şifresiz SGK hizmet dökümü öğrenme imkanı sunuyor.

SGK hizmet dökümü sorgulama
SGK hizmet dökümü sorgulama
GİRİŞ 30.10.2014 12:08 GÜNCELLEME 30.10.2014 14:12

SGK internet sitesi çalışanlar için pek çok imkan sunmaya devam ediyor. Bunlardan biri de SGK internet sitesi üzerinden hizmet dökümü sorgulaması yapmak. Sigortalı olarak çalışanlar ve prim günü gibi detayları öğrenmek isteyenler için büyük önem taşıyan hizmet dökümü SGK internet sitesi üzerinden şifresiz olarak öğrenilebiliyor. Ayrıca hizmet dökümünü öğrenmek isteyen çalışanlar e-devlet ile SGK hizmet dökümü sorgulaması da yapabiliyorlar.

Şifresiz olarak SGK hizmet dökümü sorgulama işlemleri

SGK hizmet dökümünü e-devlet şifresi olmadan öğrenmek isteyen çalışanlar sadece kimlik bilgilerini kullanarak https://esgm.sgk.gov.tr/Esgm/ adresinden hizmet dökümlerini sorgulayabilirler. SGK hizmet dökümü işlemi sayesinde vatandaşlar ne kadar süredir çalıştıklarını ve ne kadar prim ödendiğini kontrol edebilir, ayrıca bu sayede sağlık sigortalarının da devam edip etmediğini görebilirler.

E-devlet şifresi ile SGK hizmet dökümü sorgulama

E-devlet şifresi olan vatandaşlar e-devlet'e giriş yaparak da SGK hizmet dökümlerini sorgulayabilirler. e-devlet şifresi ile SGK hizmet sorgulaması yapmak isteyen çalışanlar, https://www.turkiye.gov.tr/sosyal-guvenlik-kurumu sayfasından kendi çalışma koşullarına göre e-devlet'e giriş yaparak gerekli SGK hizmet dökümü ve prim sorgulama işlemini yapabilirler.

E-Devlet şifresi nereden ve nasıl alınır?

E-devlet şifresi almak isteyen vatandaşlar, üzerinde fotoğraf bulunan ve TC kimlik numarası bulunan kimlikleri ile PTT Merkez müdürlüklerine gidip bireysel başvuru ile E-devlet şifrelerini alabilirler. 

E-Devlet şifresi veren PTT şubeleri

Hangi PTT şubelerinin e-devlet şifresi verdiğini sorgulamak çok kolay. E-devlet internet sitesinde bulunan en yakın PTT şubesi sorgulama sayfasından en yakın e-devlet veren şubeyi sorgulayabilirsiniz.

https://www.turkiye.gov.tr/en-yakin-ptt

KAYNAK: HABER7