SGK emeklilik hesaplama - ne zaman emekli olurum?

Sigortalı çalışanlar için SGK emeklilik hesaplama büyük önem taşıyor. SGK, ne zaman emekli olurum sayfası ile bunu sorgulayabilirsiniz.

SGK emeklilik hesaplama - ne zaman emekli olurum?
SGK emeklilik hesaplama - ne zaman emekli olurum?
GİRİŞ 31.10.2014 13:45 GÜNCELLEME 31.10.2014 13:59
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

SGK kaydı bulunan ve sigortalı olarak çalışan kişiler için ne zaman emekli olacaklarını bilmek büyük önem taşıyor. Ne zaman emekli olacağını öğrenmek isteyen çalışanlar ise SGK internet sitesi üzerinde yer alan Ne Zaman Emekli Olurum sayfasından faydalanablilirler. SGK emeklilik hesaplama işlemini sunduğu bu sayfa ile çok kısa bir kaç bilgiyi girerek ne zaman emekli olacağınızı öğrenebilirsiniz.

Çok basit bilgiler girmenizi isteyen bu sayfa ile SGK tarafından hesaplanan ve doğru bilgiler girildiği takdirde size tam olarak doğru sonuçla ne zaman emekli olacağınızı öğrenebilirsiniz.

Ne zaman emekli olurum? SGK emeklilik hesaplama

Emekli olacağı zamanı öğrenmek isteyenler SGK'nın internet sitesi üzerinde yer alan ne zaman emekli olurum sayfasını kullanarak bunu çok kolay bir şekilde gerçekleştirebilirler. Tek yapmaları gereken Sosyal Güvenlik Kurumu'nun internet sitesinde yer alan http://uyg.sgk.gov.tr/nezaman/ sayfası üzerinden gerekli bilgileri girerek emeklilik zamanlarını hesaplamalarıdır.

SGK prim ödeme gün sayısı hesaplama

SGK hizmet dökümünü e-devlet şifresi olmadan öğrenmek isteyen çalışanlar sadece kimlik bilgilerini kullanarak https://esgm.sgk.gov.tr/Esgm/ adresinden hizmet dökümlerini sorgulayabilirler. SGK hizmet dökümü işlemi sayesinde vatandaşlar ne kadar süredir çalıştıklarını ve ne kadar prim ödendiğini kontrol edebilir, ayrıca bu sayede sağlık sigortalarının da devam edip etmediğini görebilirler.

Erken emeklilik için 4 formül

Emeklilik şartlarını tamamlama telaşında olan çalışanlardan erkeklere askerlik, kadınlara ise doğum borçlanması yoluyla kolaylık sağlanıyor. Kısa bir süre önce hayata geçen torba yasa ile 4 kesime erken emeklilik fırsatı geldi. Doğum borçlanmasının kapsamı genişletildi; madencilere, mavi kartlı gurbetçilere, prim borcu nedeniyle emekli olamayan Bağ-Kur'lulara erken emeklilik yolu açıldı. Şimdi erken emekliliğe yönelik başka düzenlemeler gündemde. 4 konuda çalışma yapılıyor. Bu düzenlemeler hayata geçerse, borç dondurma bekleyen Bağ-Kur'lular, prim günü eksiği olanlar, sağlık çalışanları ve stajyerlik dönemini borçlanmak isteyenlerin yüzü gülecek. İşte bu çalışmalar:
 
YAŞ GERİYE ÇEKİLİR
 
Stajyerlikte geçen sürelerin emeklilik hesabında sayılması için çalışma yapılıyor. Çalışma Bakanı Faruk Çelik, geçtiğimiz günlerde bu konuda yeni düzenleme yapılacağının sinyalini vermişti. Stajyerlikte geçen süreler için borçlanma hakkı verilmesi gündemde. Bu düzenleme hayata geçerse, çalışanlar stajyerlik dönemini borçlanarak erken emekli olabilecek. Sigorta girişi daha erken olacağı için emeklilik yaşı da geriye çekilecek. Sağlık çalışanlarına her 5 yıla 1 yıl yıpranma payı verilmesi için çalışmalar sürüyor. Bu konudaki çalışma, Sağlık Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yürütülüyor. Düzenlemenin bu yasama döneminde Meclis'e getirilmesi bekleniyor.
 
UZLAŞMAYA BAĞLI
 
Prim günü eksiği olanlara da emeklilik yolunun açılması gündemde. Bu konunun tartışıldığı, ancak bakanlıklar arasında uzlaşma sağlanması halinde hayata geçebileceği belirtilmişti. Prim günü şartına takılan 100 bine yakın kişi bulunuyor. Yasal düzenleme ile belli bir yaşın üzerindekilere eksik primini borçlanma imkanı getirilmesi öngörülüyor.
 
PRİMİ DOLAN DONDURACAK
 
Bir düzenleme de emekli olabilmek için borç dondurmayı isteyen Bağ-Kur'lular için bekleniyor. Konunun Ekim ayı içerisinde tartışılacağı, uzlaşma sağlanırsa hayata geçeceği ifade edilmişti. Hazırlığı yapılan yeni torbaya bu düzenlemenin ekleneceği beklentisi var. 'Dondurma' düzenlemesi yapılırsa, emeklilik için hizmet süresine ihtiyacı olmayan Bağ-Kur'lular, borcunu ve borçlu olduğu döneme ait hizmeti donduracak. Böylece emekli olabilecek. 

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 4
  • mustafa 9 yıl önce Şikayet Et
    Maaslarin yarisi elden veriliyor
    Cevapla
  • adnan yetim 9 yıl önce Şikayet Et
    nezaman emekliolurum
    Cevapla
  • hanim kayapinsr 9 yıl önce Şikayet Et
    Emekli olmak icin ne yapmsliyim
    Cevapla
  • mustafa uysal 9 yıl önce Şikayet Et
    nezaman emekli olacam
    Cevapla