SGK borç sorgulama ve e-borcu yoktur belgesi almak

İşveren ve çalışanlar için SGK borç sorgulama ve e-borcu yoktur belgelerini SGK internet sitesinden almak oldukça basit bir işlemdir.

SGK borç sorgulama ve e-borcu yoktur belgesi almak
SGK borç sorgulama ve e-borcu yoktur belgesi almak
GİRİŞ 28.10.2014 11:45 GÜNCELLEME 28.10.2014 11:50

SGK internet sitesi üzerinden pek çok işlemin yanında çalışanlar için borç sorgulama ve işverenler için borcu yoktur belgesi alma imkanlarını sunuyor. Eğer bir çalışansanız çok basit kimlik bilgileriniz ile SGK borç sorgulama sayfasını kullanıp sonucu görebilirsiniz. Eğer işveren iseniz ve borcu yoktur belgesi almak veya işyerinizle alakalı ne kadar prim yatırdığınızı ve çalışanlarınıza borcunuz olup olmadığını öğrenmek isterseniz SGK tarafından size verilen bilgiler ile giriş yapıp SGK borcu yoktur belgesini çıkarabilirsiniz.

SGK internet sitesinden alacağınız bu belgeler tamamiyle Sosyal Güvenlik Kurumu kayıtlarında yer alan bilgiler olduğu için tamemen doğru sonuçları verecektir.

SGK borç sorgulama

SGK'nın internet üzerinden sunduğu hizmetlerden biri olan borç sorgulama hizmeti, çalışanlar için büyük önem taşımaktadır. Sigortalı olarak çalışan kişiler borç sorgulama hizmeti sayesinde iş yerlerinden ne kadar alacakları olduğunu kolaylıkla öğrenebilirler. Borç sorgulama işlemini yapmak için tek yapılması gereken https://esgm.sgk.gov.tr/Esgm/ adresine girerek gerekli kimlik bilgileriyle giriş yapmak ve SGK borç sorgulama işlemini gerçekleştirmek.

SGK borcu yoktur belgesi nasıl alınır?

SGK tarafından verilen borcu yoktur belgesini işverenler ve iş yeri sahipleri internet üzerinden kolaylıkla alabilirler. Ayrıca bu sayfa sayesinde SGK üzerinden çalışanlarına olan borçlarını da sorgulayabilirler işverenler. İşveren kurum ve kişiler için oldukça önem taşıyan borcu yoktur belgesini almak için tek yapmaları gereken https://uyg.sgk.gov.tr/EBorcuYoktur5510/amp/loginldap adresinde şifreleri ve kullanıcı adları ile giriş yapmak ve SGK borç sorgulayarak, SGK borcu yoktur belgesini almak. Ayrıca bu sayfa sayesinde hangi aylarda ne kadar prim ödediğinizi ve brüt kazancınızı da öğrenebilir, yıllık bazda bunları kontrol edebilirsiniz.

KAYNAK: HABER7