SGK hizmet dökümü - şifresiz veya e-devlet ile

Eğer çalışıyor ve SGK hizmet dökümünüzü öğrenmek istiyorsanız SGK hizmet dökümü sorgulama sayfasını veya e-devlet'i kullanabilirsiniz.

SGK hizmet dökümü - şifresiz veya e-devlet ile
SGK hizmet dökümü - şifresiz veya e-devlet ile
GİRİŞ 28.10.2014 11:45 GÜNCELLEME 28.10.2014 11:50

Sosyal Güvenlik Kurumunun internet üzerinden sunduğu kolaylıklardan biri de çalışanlar için oturdukları yerden SGK hizmet dökümü sorgulama yapma imkanı tanımasıdır. SGK nezdinde sigortalı olarak çalışan ve prim gün sayısını veya sigorta durumunu öğrenmek isteyen çalışanlar SGK hizmet dökümü sorgulama sayfasını sadece basit kimlik bilgilerini girerek kullanabilirler. Şifresiz olarak SGK hizmet dökümü almanın yanında eğer istenirse hizmet dökümünü e-devlet şifresi ile giriş yaparak e-devlet üzerinden almak da mümkündür. İki hizmet dökümü de çalışanlara istedikleri bilgileri sağlayacaktır.

Şifresiz olarak SGK hizmet dökümü sorgulama işlemleri

SGK hizmet dökümünü e-devlet şifresi olmadan öğrenmek isteyen çalışanlar sadece kimlik bilgilerini kullanarak https://esgm.sgk.gov.tr/Esgm/ adresinden hizmet dökümlerini sorgulayabilirler. SGK hizmet dökümü işlemi sayesinde vatandaşlar ne kadar süredir çalıştıklarını ve ne kadar prim ödendiğini kontrol edebilir, ayrıca bu sayede sağlık sigortalarının da devam edip etmediğini görebilirler.

E-devlet şifresi ile SGK hizmet dökümü sorgulama

E-devlet şifresi olan vatandaşlar e-devlet'e giriş yaparak da SGK hizmet dökümlerini sorgulayabilirler. e-devlet şifresi ile SGK hizmet sorgulaması yapmak isteyen çalışanlar, https://www.turkiye.gov.tr/sosyal-guvenlik-kurumu sayfasından kendi çalışma koşullarına göre e-devlet'e giriş yaparak gerekli SGK hizmet dökümü ve prim sorgulama işlemini yapabilirler.

E-Devlet şifresi nereden ve nasıl alınır?

E-devlet şifresi almak isteyen vatandaşlar, üzerinde fotoğraf bulunan ve TC kimlik numarası bulunan kimlikleri ile PTT Merkez müdürlüklerine gidip bireysel başvuru ile E-devlet şifrelerini alabilirler. 

E-Devlet şifresi veren PTT şubeleri

Hangi PTT şubelerinin e-devlet şifresi verdiğini sorgulamak çok kolay. E-devlet internet sitesinde bulunan en yakın PTT şubesi sorgulama sayfasından en yakın e-devlet veren şubeyi sorgulayabilirsiniz.

https://www.turkiye.gov.tr/en-yakin-ptt

KAYNAK: HABER7