SSK hizmet sorgulaması ve SGK gün sayısı öğrenmek

SGK borçlarınızı E- devlet sistemi üzerinden rahatça sorgulayabilirsiniz. İzleyeceğiniz adımları yazımızda bulabilirsiniz.

SSK hizmet sorgulaması ve SGK gün sayısı öğrenmek
SSK hizmet sorgulaması ve SGK gün sayısı öğrenmek
GİRİŞ 25.10.2014 11:09 GÜNCELLEME 27.10.2014 00:24
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Hizmet sorgulama dediğimiz işlem sigortalı kişilerin sosyal güvenlik alanında vermiş oldukları hizmetlerin öğrenilmesi anlamına gelmektedir. SSK hizmet dökümü sayesinde sosyal güvenlik künyenizi öğrenebilirsiniz. Sorgulama yaparken öğrenebileceğiniz bilgiler arasında ilk işe başlama tarihi, prim gün sayısı, kaç gün sigortanızın olduğu ve hangi rakamlar üzerinden ödendiğidir.

 

HİZMET SORGULAMASI

SSK hizmet sorgulama sigortalı kişiler tarafından sıklıkla kontrol edilmeli ve varsa yanlışlıklar ivedilikle müdahale edilmelidir. Bu sayede çalışanlar herhangi bir hak kaybına uğramadan gerekli önlemleri almış olurlar. SSK sorgulama yapmak için T.C Kimlik numarası ve kimlik bilgileri yeterli olmaktadır. Şifresiz bir şekilde yapılan ve e-sgm bağlantısı üzerinden ulaşılabilen SGK hizmet sorgulaması sıklıkla yapılmalı ve gerekli kontroller sağlanmalıdır. Çünkü yapılan bir yanlışlık yüzünden emeklilik tarihiniz ve emeklilikte alacağınız emekli maaşı bile değişikliğe uğrayabilir. Bu gibi durumların önüne geçmek için yapılması lazım gelen esgm.sgk.gov.tr adresine giriş yaparak gerekli sorgulama hizmetinden yararlanmakdır. T.C. kimlik no, Uyruk seçimi, Cil No, Nüfusa Kayıtlı olunan İl, Doğum Tarihi gibi kimliğimizde yer alan bilgiler girilerek güvenlik kodu ilgili alana yazılır. Ardından tüm SGK bilgileriniz gözlerinizin önünde olacaktır.

SSK GÜN DÖKÜMÜ

SSK gün dökümü aslında hizmet dökümü işlemi ile aynıdır. Burada sadece öğrenilmek istenen gün sayısı olduğu için gün dökümü sorgulaması olarak adlandırılmıştır. SSK 4a kapsamında hizmet vermekte iseniz SSK gün dökümü sorgulama yaparak ilk işe giriş tarihiniz ile sorgulama yaptığınız ana kadar olan gün sayınızı öğrenebilirsiniz. Yukarıda da bahsettiğimiz gibi bu sorgulamaları yapmak için sadece tc kimlik numarası ve nüfus cüzdanı bilgileriniz gerekmektedir. SGK portalında buluna bilgiler tamamen güncel olup kesin sonuçlardır. Bu sebepten buradan alına verilere tamamen güvenebilirsiniz. Ülkemizde ve dünyada sağlık hizmetlerinden ücretsiz sigorta kapsamında faydalanmak için sosyal güvenlik kapsamında olmak ve bağlı olduğunuz kuruma sigorta primlerinizi ödemeniz gerekmektedir. Bunu SSK 4A kapsamında çalışanlar için çalışmış oldukları iş yerleri yapmakla yükümlüdürler. Eğer hastane gittiğinizde sağlık hizmetlerinden yararlanmıyorsanız demek ki SSK primleriniz ödenmiyor. Gün sorgulama ile primlerinizi de kontrol edebilirsiniz.

SSK 4A PRİM BORCU SORGULAMA

SSK prim borcu sigortalı kişilerin emekli olabilmeleri için ödemesi veya tamamlaması gereken borç olarak algılanabildiği gibi SGK primi ödemekle yükümlü işverenlerin prim borçları olarak ta algılabilmektedir. Şahıslar kanunlarımızda belirlenen şartları sağlamadıkları müddetçe emekli olamazlar. Bu şartlardan bir tanesi de gereken prim gün sayısını tamamlamaktır. SSK Prim Gün Sayısı sorgulama işlemi yaparak emekli olmak için daha ne kadar prim ödemesi yapmanız gerektiğini öğrenebilirsiniz. Buna göre emekli olmak için doğum borçlanması, askerlik borçlanması gibi yollara başvurup başvurmayacağınızı da netleştirmiş olursunuz.Kısacası SSK Prim Borcu Sorgulama yaparak eksik veya ödenmesi gereken prim borcu hakkında detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz. SSK prim borsu öğrenmek için yine her zamanki gibi yapmanız gereken https://esgm.sgk.gov.tr adresini kullanmaktır. Bu sorgulama ekranı üzerinden tüm bilgilerinize ulaşabilirsiniz. Yine burada da tc kimlik numarası ve kimlik bilgileri girilmesi gerekir.

SGK GÜN TOPLAMI SORGULAMA

SSK gün sayısı toplamı emekli olamak için en büyük veridir. Gereken gün ve prim toplamını doldurmadan emekli olmanın imkanı yoktur. Bu sebepten dolayı emeklilik başvurusu öncesinde gün sayınızı öğrenmek ve ona göre hareket etmek için SSK gün sorgulama toplam gün sayınızı öğrenmek için bu sorgulama işlemini yapmalısınız. Birden çok yerde çalışmış olabilirsiniz. SSK gün toplamı ile ilk işe başladığınızdan bu tarafa ne kadar gün sayınız olduğunu ve daha ne kadar sigortalı olarak çalışmanız gerektiğini öğrenebilirsiniz. Ayrıca gün toplamı öğrenilerek askerlik borçlanması ve doğum borçlanması yapılıp yapılmayacağı da belirlenmektedir.

YORUMLAR 8
  • ahmet şal 8 yıl önce Şikayet Et
    ssk günüm kaç gün
    Cevapla
  • mehmet topuz 9 yıl önce Şikayet Et
    allah cezasını versin böyle sitenin bi prim günümüzü öğrenemedik
    Cevapla
  • mehmet kaymaz 9 yıl önce Şikayet Et
    başlangıçtan bugüne toplam gün sayım
    Cevapla
  • yusuf 9 yıl önce Şikayet Et
    Ssk prim günüm kaç gün
    Cevapla
  • sadullah 9 yıl önce Şikayet Et
    gun sayım nekadar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle