SSK sigorta sorgulama ile prim hizmet hesaplama

SGK sigortanızı sorgulayarak primlerden gün hesaplaması yapabilirsiniz.

SSK sigorta sorgulama ile prim hizmet hesaplama
SSK sigorta sorgulama ile prim hizmet hesaplama
GİRİŞ 24.10.2014 11:41 GÜNCELLEME 27.10.2014 00:34

Sosyal Sigortalar kurumuna bağlı olarak bir firmada çalışmakta olan tüm çalışanların sigorta primlerin işveren tarafından ödenmek zorundadır. Yükümlülük tamamen işveren kapsamındadır. Çalışma hayatına başlamış olan tüm kişiler firmalarının sigorta primlerini ödeyip ödemediği konusunda bilgi sahibi olmalıdır. Sigortasız kişi çalıştırmak iş kanunlarına karşı büyük bir suçtur.

SSK SORGULAMALARI

Firmalarla iş başında sigortasız bir çalışan tespit edildiğinde firmanın başı derde girebilir. Ayrıca firmada yıllar boyu çalışmış kişiler şayet sigortaları hiç ödenmemişse hiçbir hak talep etmeden firmadan ayrılabilirler. Normal şartlarda bir firma bünyesinde işe başlamış olan kişilerin sigorta girişleri ilk iş günü ile başlar. Çalıştıkları son güne kadar ise kesintisiz bir şekilde devam eder. Aradan yıllar geçtiğinde kişi çalıştığı firmadan ayrılmak istese de var olan haklarını, tazminatını alarak, ayrıca emeklilik için gereken prim gün sayısını da azaltmış olarak ayrılır. Sizlerde tam olarak hakkınızı alabilmek için SSK Sigorta Sorgulama işlemini sıklıkla gerçekleştirin. Çünkü bazı firmalar vardır ki, ilk işe giriş tarihinde SSK sigortanızı yapar ve birkaç ay sonra sizi işten çıkmış olarak gösterebilir. Bu durumda da sizler “sigortam başladı” diyerek hiçbir şekilde SSK Sigorta Sorgulaması yapmadan yıllarca sigortasız olarak çalışabilirsiniz.Durum her ne olursa olsun SSK Sigorta Sorgulamasını yaparak ödenen günlerinizi kontrol edebilirsiniz. Bu zor bir işlem değildir. Sadece dakikalar içerisinde https://esgm.sgk.gov.tr/Esgm/ bağlantı adresi ile T.C. uyruğu seçilerek açılan ekrandan T.C. Kimlik Numarası, il, Doğum Yılı ve Cilt Numarasını girerek çok kısa sürede zahmetsizce SSK Sigorta Sorgulamasını yapabilirsiniz.

SİGORTA GÜN SORGULAMA

Sosyal Sigortalar Kurumu adından da anlaşılacağı gibi SGK’nın çatısında birleştirilmiş olan tüm SSK, Bağ Kur ve Emekli Sandığına bağlı çalışanları ilgilendiren bir durumdur. Tüm esnaflar, tüm memurlar veya firmalarda çalışmakta olan kişiler Sigorta Gün Sorgulama işlemini yaparak kaç günlük sigortalı çalışan olduklarını https://www.turkiye.gov.tr/ adresi üzerinden kolayca yapabilirler. Veya SGK’nın web adresi olan; https://esgm.sgk.gov.tr/Esgm/ adresi ile sadece kimlik bilgilerinde bulanan birkaç bilgi sayesinde kolaylıkla yürütebilirsiniz. Sigorta bizlerin gelecekteki teminatıdır. Gençliğimizin tükendiği zamanlarda elimizde bulunan paradır. İhtiyaçlarımızı gidermemiz için çalışmadan alınan emekli maaşının oluşması için gerekli olan bir süreçtir.

BAĞKUR SİGORTA SORGULAMA

Bağkur çok özel bir kapsamdır bence düşünsenize Bağkur’a dâhil olabilmek girişimci ruhlu insanların harcıdır. Sadece kendiişleri için çalışan patron kişilerin dâhil olduğu bir kapsamdır. Kendi namına çalışmakta olan kişiler emekli olabilmek için düzenli olarak sigorta primlerini ödemelidirler. Aksi halde yıllar geçip giderken kazanabilecekleri emeklilik hakkını yok edebilirler. Bir kez olsun BAĞ-KUR’a kayıt olmak ve gereken prim borcunu ödemek yeterlidir. Emeklilik için her ay ve yıl olmak üzere düzenli bir ödeme gerçekleşmese dahi emeklilik yaş sınırına gelinmesiyle beraber toplu bir şekilde Bağkur Borçları ödenerek emekli olunabilir. BAĞ-KUR’dan emekli olabilmek için yıllar öncesine dayanan prim ödemelerini görebilmek için BAĞ-KUR Sigorta Sorgulama İşlemi kolaylıkla yapılabilir. Bakur Sigorta Sorgulama işlemi için 2 farklı yol bulunmaktadır. Birincisi; SGK web site adresi olan https://esgm.sgk.gov.tr/Esgm/ bağlantısı bir diğeri ise e-devletin sayfası olan https://www.turkiye.gov.tr/bağlantısıdır. Bu adreslerden giriş yaparak; Bağkur’luları kapsayan 4B Hizmet Dökümüne girerek Bağkur Sigorta Sorgulama işlemini kısa bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz