GSS borç sorgulama ve SGK GSS prim affı 2014

Çalışanların prim borçlarına ait detayları sorgulayacağı GSS borç sorgulama işlemleri SGK'nın web sitesi üzerinden kolayca yapılıyor.

GSS borç sorgulama ve SGK GSS prim affı 2014
GSS borç sorgulama ve SGK GSS prim affı 2014
GİRİŞ 23.10.2014 10:59 GÜNCELLEME 23.10.2014 10:59

Genel Sağlık Sigortası, tamamen çalışanların prim borçlarıyla ilgili bir durumdur. Prim borçlarına ilişkin tüm bilgileri detaylı olarak bulmak mümkündür. Çalışanların bağlı olduğu sigorta kapsamı her ne olursa olsun tüm 4A, 4B VE 4C kapsamındaki çalışanlar gerekli prim borcu detaylarını GSS Borç Sorgulama işlemi ile kolayca yapabilirler.

GSS BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

SGK BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

TÜM SSK SORGULAMA İŞLEMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

GSS BORÇ SORGULAMA

Çeşitli nedenlerden dolayı ödemeyen prim borçları durumlar müsait olduğunda ödenerek var olan borç kapatılır. Sağlık sigortası olduğu için tüm çalışanları ilgilendirir. GSS Prim Borcu olduğu durumlarda vatandaşlar sağlık hizmetinden ve hastanelerden yaralanamazlar. Hesapsızca kapımızı çalan hastalıklar bizi ansızın kıstırabilir. Bu gibi durumlarda hastaneden alınmış olan tüm hizmetler ücret karşılığı alınabilir. Bu durumlara maruz kalmamak adına yapılması gereken zamanında GSS pirim borçlarını ödemek olacaktır.Biriken GSS Primleri ileride canınızı sıkabilir. Birikmesine izin vermeden ve birde üzerine faiz ödemesi binmeden primlerinizden GSS Borç Sorgulama işlemi ile haberdar olun. Fazla birikmeden engel olun. Tüm sağlık hizmetlerinden bedavaya yaralanın. Bunun İçin https://onlinetahsilat.sgk.gov.tr adresini ziyaret ederek adınıza kayıtlı prim borcunuzu öğrenerek aynı sayfa üzerinden Kredi Kartınız ile ödeye de bilirsiniz.

GSS PRİM BORCUNA İTİRAZ HAKKI

GSS primleri her vatandaş tarafından ödenmesi gereken bir zorunluluktur. Parasına ve cebine çok güvenen hastanelere yığınla para dökmek isteyenler için zorunluluk olmaktan çıkmaktadır. Fakat normal standartlarda bir yaşam sürdürenler için ücretsiz sağlık ve hastane hizmeti alabilmek bulunmaz bir nimettir. GSS prim borçları çalışanların bulundukları kapsama göre farklılık göstermektedir. Çeşitli nedenlerin ve hayatın bize sunduğu bazı beklenmedik durumlar karşısında bazen düzenli bir şekilde ödememiz gereken sağlık primlerimizi ödeyemez duruma gelebiliriz. Yâda “Aman ne olacak sanki bir ara öderim” diyerek umursamaz geçeriz. Taki, kötü ve ağır hastalıklar kapımızı çaldığında cerrahi bir işlem gereği yüksek bir ücret istendiğinde ah, vah eder. “Neden bugüne kadar GSS primlerimi ödemedim ki” deriz.Bu durumlara düştükten sonra paşalar gibi gidip tüm biriken borçlarımızı öderiz. Ama bazı durumlarda vardır ki; bizim elimizde olmayan nedenlerle GSS Prim Borçlarımız birikir durum. Oysaki bizler durumdan bile haberdar değilizdir. Bu gibi durumlarda geçerli bir nedene dayalı olarak primlerimizi ödeyemediğimizi kanıtlarsak GSS Prim Borcuna İtiraz Hakkı olan yola başvurabiliriz. Böyle bir alternatif bize sunulmuşken neden boş yere paramızı heba edelim. Örneğin; yurtdışına herhangi bir nedenden dolayı çıkmış olabiliriz fakat bu durumda bile GSS prim borcumuz birikebilir. Bu olay tamamen yanlıştır ve bizlerin GSS Prim İtiraz Hakkımız bulunmaktadır. Tüm bunlara rağmen döndüğünüzde herhangi bir GSS Prim Borcu ile karşılattığınız durumlarda biriken primlerinizi ödemek yerine rahatlıkla GSS Prim Borcuna İtiraz Hakkınızı kullanabilirsiniz. Tek yapmanız gereken yurtdışında bulunduğunuz zaman aralığını belgeleyebiliyor olmanızdır. Öğrencilikleri 25 yaşına kadar devam eden erkeklerde ve kızlarda ise bitene dek GSS Prim Borcu uygulanamaz. Bu duruma rağmen hakkınızda GSS Prim borcu uygulanmışsa direk GSS Prim Borcu İtiraz Hakkından yararlanmalısınız.

GSS PRİM AFFI

GSS Primlerini biriktirmiş kişiler zamanla işin içinden çıkamaz hale gelebilmektedir. Özelliklede bir hastalıktan dolayı hastaneye yatış gerektiğinde çıkan masraflar gözümüzü bir hayli korkutur. Bunu bilerek yine de biriken GSS Primlerini ödemeye bütçemiz yetmiyorsa GSS Prim Affını beklemek gerekmektedir. GSS Prim Affı sayesinde biriken borçlarda ödeme kolaylığı sağlanırken, borçlarda taksitlendirme ve borçlar üzerine binen faizlerde indirim yoluna gidilmektedir. Buda vatandaşları rahatlatan ve fazla para ödeme durumundan kurtaran bir aftır.GSS Prim Borçları birikenler dört gözle GSS Prim Affını beklerler.

GSS TESCİL SORGULAMA

Gss Tescil Sorgulama, gelir testine tabi olan kişileri yakından ilgilendiren bir durumdur. Gelir testi sonrasında tescil kayıtlarının tamamlanıp tamamlanmadığını öğrenebilmek için sıklıkla uygulanan bir sorgulama türüdür. Vatandaşların GSS Tescil Sorgulama için kullandıkları web adresi devletin adresi olan https://www.turkiye.gov.tr adresidir. Bu adresi üzerinden e-devlet şifresi sayesinde kolaylıkla sorgulama işlemi gerçekleştirilebilir. Fakat sisteme giriş yapabilmek için öncelikle PTT Şubesinden alınmış olana bir e- şifre gereklidir. Bunun için T.C. Kimlik Kartınız ile en yakın bulunduğunuz PTT Şubesine giderek 2 TL karşılında şifrenizi almanız gerekmektedir Şifrenizi temin ettikten sonra https://www.turkiye.gov.tr adresine giriş yaparak kimlik bilgilerinizi doğrulayarak GSS Tescil Sorgulama işleminizi rahatlıkla yürütebilirsiniz.