SSK hizmet dökümü ve sorgulama

Sosyal Güvenlik Kurumunun uygulamaya koyduğu sorgulama ve hizmet dökümü işlemleri SGK'nın web sitesi üzerinden kolayca yapılıyor.

SSK hizmet dökümü ve sorgulama
SSK hizmet dökümü ve sorgulama
GİRİŞ 25.10.2014 11:31 GÜNCELLEME 27.10.2014 00:24

Herhangi bir firmanın çatısı altında sigortalı olarak çalışmakta olan tüm bireyleri çok yakından ilgilendiren bir sorgulama türüdür SSK hizmet sorgulama işlemi. Çünkü sigortalı olarak çalışan kişilerin SSK prim ücretlerini, ilk işe başlama tarihini, çalışılmış olan gün sayısını ve SSK’ya diğer tüm bilgileri kısa yoldan öğrenme işlemidir.Çalışılmış olan tüm işyerlerinde ödenen bürüt ücretleri ödenen primlerin miktarlarını kapsamlı bir şekilde öğrenmenize olanak sunan bir sistemdir.

 

SSK HİZMET DÖKÜMÜ

Adından da anlaşılacağı üzere yapılan hizmetle ilgili olarak prim detaylarına ait tüm bilgilerin gösterildiği döküm listesidir. SSK kapsamına bağlı olarak çalışanların merak ettikleri prim ödemelerinin ilk işe başlama tarihinden son çalışmış oldukları güne kadar ödeme bilgilerini gösteren, bir çok konuda çalışanları bilgilendiren online sorgulama yoluyla tamamlanabilen, basit, pratik ve çok sağlıklı bir uygulamadır. Sizlerde SSK kapsamında herhangi bir firmada çalışıyorsanız. SSK Hizmet Dökümü işlemini yorulmadan kolayca yapabilirsiniz. İşinizde, evinizde veya başka bir yerde yerin ne önemi var internet bağlantısı sayesinde https://esgm.sgk.gov.tr web adresi ile sadece bazı kimlik bilgileriniz vasıtasıyla döküm işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Sağlık hizmetlerinden ücretsiz olarak yararlanabilmek için SSK Hizmet Dökümünde görünen prim gün sayılarınızın ödeniyor olması gerekmektedir. Bunu kontrol etmenin en kolay yolu SSK Sorgulama işlemidir. Haydi, primlerinizin ödenip ödenmediğini kontrol edin! Emeklilik için başvurduğunuzda ah,vah etmeyin.

SSK GÜN SORGULAMA

SSK gün sayısıdır emeklilik günümüzün belli olmasını sağlayan. SSK Gün Sorgulama yaparak gün sayılarının durumuyla ilgili kolayca bilgi alabilirsiniz. SSK’lı çalışanlar, prim günleri bilgilerine ulaşarak emeklilik zamanlarıyla ilgili bilgi edinebilirler. Daha önceki yıllarda çalışanlar prim günlerini öğrenebilmek için kamu dairelerine sabahın köründe giderek uzun kuyruklarda beklemek durumunda kalabiliyorlarken; şimdilerde uzun kuyrukların yerini kısa dakikalar alarak SSK Gün Sorgulama işlemi sorunsuz ve zahmetsizce yapılabilmektedir. SSK sigortası çalışanlar için çok özel bir sigorta sistemidir. Sağlık ve hastane masrafları tamamen ücretsiz iken sigorta primlerinin ödenmesi ile SSK gün sayısının tamamlanması ile emeklilik hakkı da elde edilmiş olabilir.

HESAPLAMALAR FARKLILIK GÖSTEREBİLİYOR

SGK içinde farklı statülere bağlı sigortalılar bulunmaktadır. Bu kurumlarında kendi oluşum kanunlarından kaynaklanan şartları mevcuttur. Bu şartlar dahilinde hangi kuruma bağlı olarak çalışıyorsanız emeklilik hesabınız da buna göre yapılmaktadır. Bazı durumlarda emekli olacak kişi birden çok statüde çalışmış olabilmektedir. Bu durumlarda ödenen prim gün sayıları toplanarak son 7 yıl içerisinde en çok hangi kuruluşa bağlı olarak sigortalı olmuş ise o kurum üzerinden emekli olması sağlanır. SGK içerisinde bulunan SSKBağkur ve Emekli Sandığı sigorta statülerine bağlı olan kişilerin hesaplamaları farklılık göstermektedir. Emeklilik hesaplama işlemi için gereken veriler ; cinsiyet, doğum tarihi, ilk işe giriş tarihi ve 3600 günü hangi tarihte doldurduğu gibidir.

SSK PRİM BORCU SORGULAMA

Emeklilik hayatımızın en önemli süreçlerinden biridir. Kanunen gereken SSK Prim Gün Sayısı tamamlandığında çalışanlar emekli olarak huzurlu ve rahat hayatlarına giriş yaparlar. Emeklilik çalışanların genç yaşlarından itibaren hayalini kurduğu bir durumdur. Yıllar geçecek, çalışılmadan hesaptan para çekilecektir ve sürekli olarak gezilip tozulacaktır. Tabiki emekli olabilmek için tek gereklilik SSK Prim Gün Sayısının eskizsiz olarak kanunun emrettiği çerçevede tamamlanmasıdır.Kısacası SSK Prim Borcu Sorgulama yaparak eksik veya ödenmesi gereken prim borcu hakkında detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz. https://esgm.sgk.gov.tr devlerin resmi SSK Prim Borcu Sorgulama web sayfası ile sadece ve sadece kimlik bilgileriniz yardımı ile var olan prim borçlarınızı kısa yoldan kolayca sorgulayabilirsiniz. İşlem bu kadar kısa ve kolayken SSK Prim Borcu Sorgulama işlemi sorun mu olur? Girin siteye seçin T.C. Uyruğunu, açılan yeni sayfadan T.C. Kimlik Numarası, Cilt No, Doğum Tarihi ve İl girişinin ardından SSK Prim Borç Sorgulaması yaparak hakkınızdaki prim borcu bilgilerine detaylı olarak ulaşabilirsiniz.