Taşeron işçilere kadro müjdesi!

Taşeron işçiler için asıl işçi olduğunu yargı kararıyla tespit edilen kişiler kazanılmış haklarından vazgeçerlerse kadrolu olabilecek.

Taşeron işçilere kadro müjdesi!
Taşeron işçilere kadro müjdesi!
GİRİŞ 21.10.2014 07:23 GÜNCELLEME 21.10.2014 07:28
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Yargı kararıyla tespit edilen asıl işi yapan taşeron işçiye kadro müjdesi. Yapılan bu yeni düzenlemede taşeron işçilerin yüzü gülecek.  Asıl işçi olduğunu yargı kararıyla tespit ettiren kamudaki taşeron işçilere, kadro yolu açılıyor. Yapılması öngörülen düzenlemeye göre, kamuda asıl işi yaptığı tespit edilen işçiler kazanılmış haklarından vazgeçerlerse kadrolu olabilecek.

Bu madde kapsamına Karayolları Genel Müdürlüğü, sağlık Bakanlığı, Enerji Bakanlığı ile Türkiye Petrolleri Anonim Şirketi'nde çalışan taşeron işçiler giriyor. Kamuda belirlenen asıl işler kapsamında taşeron olarak çalışan işçiler için de kadro yolu açılacak.

Fabrika, şantiye, atölye, çiftlik ve arazi gibi işyerlerindeki işçiler sürekli işçi olacak. Diğerleri ise sözleşmeli personel olacak.

 

YORUMLAR 6
  • ali dağdelen 9 yıl önce Şikayet Et
    Asıl işi herkes yapıyor. Şimdi kamuda taşeron olarak çalışan bir temizlik personeli asıl iş yapmıyor da ne yapıyor taşeron olmadan önce bu işi kadrolu personel yapıyordu. bunun yanında diğer taşeron işçileri de asıl işi yapıyor güvenlik otomasyon vs. bunların hepsi asıl işi yapan taşeron elemanlarıdır. bence mahkeme kararı ile belirlenmesi yanlış bir uygulamadır. kadro vermeye niyetiniz varsa çıkarın bir yasa herkesi kadrolaştırın. size bir soru sorayım taşeron hangi kuruma ne kazandırıyor? Bütün Taşeron işçilerinin kadroya alınması imkansız diyen varsa ben buna sadece bir taktik olarak değerlendiriyorum. inşallah herkes gönlünden geçtiğine ve insanca yaşayabileceği bir maddi ve manevi imkanlara kavuşur.
    Cevapla
  • kerim mucan 9 yıl önce Şikayet Et
    eeee şirket ne kazansın zaten şirkete verilen paarayı bize verseler yetiyor bir kadrolunun maaşına bu laf herşeyi anlatmaya yetiyor
    Cevapla
  • Trabirazone 9 yıl önce Şikayet Et
    Bu zamana kadar Geç kalınmış bi Karar Dahada Bekletiliyor Hayret
    Cevapla
  • gelmeezzz 9 yıl önce Şikayet Et
    çıkmadan asla inanmam..
    Cevapla
  • KÖLE 9 yıl önce Şikayet Et
    BİRAN ÖNCE NE OLACAKSA OLSA DA BİZDE RAHATLASAK MİLLETTE....
    Cevapla
  • Garmenez 9 yıl önce Şikayet Et
    Çok iyi Bir Haber Ne zaman peki
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle