Emekli maaşıyla ilgili bilinmeyen ayrıntı

Birçok emeklinin bilmediği belki de takip etmediği çok önemli bir husus olan emekli maaşı kesintileri aslında yasal değil.

Emekli maaşıyla ilgili bilinmeyen ayrıntı
Emekli maaşıyla ilgili bilinmeyen ayrıntı
GİRİŞ 13.10.2014 03:49 GÜNCELLEME 13.10.2014 12:55
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Bankalar, emeklinin izni olmadan para kesintisi, aktarma yapamaz, hesabı mevduat hesabı gibi kullanamaz. Ayrıca emeklilerin gelir, aylık ve ödenekleri haczedilemez. Kanun yalnızca SGK nezdinde doğacak alacaklar hacze izin veriyor. Üstelik bu haciz miktarı maaşın dörtte birini geçemiyor. 

HAKKINIZI SAVUNUN

Ancak vatandaşın bilinçsizliğinden bu kanun hiçe sayılabiliyor. Böyle bir durumla karşılaşıldığında icra tetkik merciine başvurabilirsiniz.

KAYNAK: AKŞAM
YORUMLAR 3
  • nizamettin yıldız 9 yıl önce Şikayet Et
    Bugün emekli maaşım için ziraat bankasına gittim.Maaşım blokeli.Neden mi? Ayın 21 inde konut kredi ödemem varmış!Evet biliyorum ama ödemem 4 gün sonra dedim.Çektiğiniz zaman geç yatırıyorsunuz cevabı aldım. Şimdi; 1-Lan sana ne borç benim değil mi desem 2-Helal olsun beni babamdan çok düşünüyorlarmış mı desem 3-Bankayı mı değiştirsem 4-Birilerini birilerine mi şikayet etsem Hiç birini yapmadım.Çünkü veznedeki bayan öyle bir konuştu ki sanki kendi bana borç veriyor.Tabii bende öteki aylar daha vermez diye yakın ilgi ve alakalarına teşekkür ettim.Nasıl sinirlendiysem maaş kartını da kırmışım... ( Sakın BİMER e başvur demeyin.Gelen cevapları zaten şikayet ettiğiniz kişi veya kurum veriyor.)
    Cevapla
  • metin altun 9 yıl önce Şikayet Et
    yahu biz suç işleyince bize ceza veriliyor pekiiiii bankalara serbestmi kanunlara aykırı davranıp suç işlemek savcısı hakimi devleti boş boş oturun adan müdahale etmeyin
    Cevapla
  • zafer 9 yıl önce Şikayet Et
    bu durumda devlet neci oluyor peki.... bankaların vatandaşına yasal olmayan işlem yapmasına nasıl seyirci kalıyor,savcılar bankaların kanuna uymayan işlem yapmasına niye müdaheleci olmuyor. devletin ve savcıların görevi ne peki. vatandaş sahipsiz mi,kendi hakkını kendi arıyacak,başının çaresine kendi bakacaksa.... niye vergi ödüyor,devlet yetkililerinin ,adelet görevlilerinin maaşını ödüyor. ,
    Cevapla