10 milyon emekli isyanda: Ayrım kalksın!

Emekliler Ocak ayını bekliyor. emur emeklileri zam alacak. İşçi ve Bağ- Kur'lular ise enflasyon farkı. Emekliler ayrım kalksın istiyor.

10 milyon emekli isyanda: Ayrım kalksın!
10 milyon emekli isyanda: Ayrım kalksın!
GİRİŞ 05.10.2014 08:07 GÜNCELLEME 05.10.2014 08:08
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

10 milyondan fazla emekli için yıl içinde 2 ay önem kazanıyor. Bunlardan birisi Temmuz diğeri ise Ocak. Bu 2 ayda emeklilerin maaşlarında artışlar yaşanıyor. Bu artışlardan memur emeklileri daha fazla yararlanırken, işçi ve Bağ-Kur emeklilerinin zamları enflasyona bağlı kalıyor. Memur emeklileri ise toplu sözleşmelerde ortaya çıkan zam oranlarından diğer memurlarla birlikte yararlanıyor. Üstüne de oluşursa enflasyon farkını alıyor. Fakat işçi ve Bağ-Kur emeklilerinin böyle bir şansı bulunmuyor. Çıkan 6 aylık enflasyon kadar zam alabiliyorlar. Oysa 2008'de yapılan reform ile tüm kurumlar Sosyal Güvenlik Kurumu çatısı altında birleştirildi. Buna rağmen hala hem emeklilik şartlarında hem de zamların belirlenmesinde farklılıklar uygulanmaya devam ediyor. Bağ- Kur'lular daha geç emekli olurken, daha az maaş alıyor. Memur emeklileri farklı statüde değerlendiriliyor. 

ÇAĞRIDA BULUNDULAR 

İşçi ve Bağ-Kur emeklileri bu ayrımın kaldırılarak 10 milyon emeklinin aynı anda toplu sözleşmeye girmesi gerektiğini belirtiyor. Emekliler, "Madem aynı çatı altında birleştik neden ayrım yapılıyor? Ocak 2015'te biz de memur emeklileri ile birlikte aynı zam oranlarını alalım. Bu adaletsizlik ortadan kalksın" dediler.

KAYNAK: TAKVİM
YORUMLAR 7
  • ali cesur 9 yıl önce Şikayet Et
    işci emeklisi 1900 tl arıyor 4 yıllık fakülte mezunu emekliyim 1600 civarında maaş almaktayım.
    Cevapla
  • HalitBinVelit 9 yıl önce Şikayet Et
    İşci emeklisi haklı....Hükümet en son referandumda verdiği sözü tutsun...İşci emeklileri ile diğer emekliler arasındaki uçurum kalksın.
    Cevapla
  • HalitBinVelit 9 yıl önce Şikayet Et
    işci emeklisi ise diğer emekliler arasındaki fark en son yapılan referandumdan sonra kapanacaktı..ama şu ana kadar sürüncemede kaldı ,işci emeklilerine muhakkak en düşük 1500 TL zam yapılması lazım.. zaten 2000 yıllarında Ecevit hükümeti zamanında emekli zam farkları hasır altı edilmeseydi ,şimdi işci emeklileri en düşük 1500 TL civarında aylık alacaktı.
    Cevapla
  • hikmet önsüer 9 yıl önce Şikayet Et
    Gerçekten ayrım kalksın ben memur emeklisiyim.ocak ayında yüzde 3 veya 4 neyse zam aldım temmuzda da hiçbir şey yok aldığımız maaş çalışırken3000 tl emekli olduk 1300 tl çalıştığım kurumda işçi arkadaşlarımda 2900 tl alıyorlardı emekli oldular 2200 tl alıyor. emekli oldum benim ikramiye 41000tl işçi arkadaşımın ikramiye 95000 tl benim çalışma yılım 28 sene, işçi arkadaşımın kurumda çalışması 24 sene, genellikle memurlar karıkoca birlikte çalışır ve emekli olunca ikisinin maaşı onlara yeter ama toplumdaki algı hiç öyle değil. memur askere gidene kadar tüketici işçi ise ilköğretimden sonra devamlı üretici. yani burada demek istediğim çocuklarımızı okutmayalım veya memur yapmayalımmı?
    Cevapla
  • ma... 9 yıl önce Şikayet Et
    memur masa başında oturur işçi canıyla çalışır işçi kadar çalışında szde alın hem niye işçiyi kıyaslıyorsunuz
    Cevapla
  • HalitBinVelit 9 yıl önce Şikayet Et
    Kardeş işci emklilerine pirimler bordoda en düşükden gösterildiği için O kadar para (çalıştığı seneye göre 41000,TL)ödenmiyor?.patronlar bir şekilde allem edip küllüm edip ikramiyeleri düşük veriyorlar ancak çoğu işci kendi haklarını bilmediğinden ,ancak işci mahkemelerine giderlerse o paraya belki yaklaşırlar...sonra siz memurlar haftalık 45 saat günlük 7.5 saati hakkıyla çalışıyorsunuz ama işci ve çalışan kesim en az haftada cumartesi dahil (siz cumartesi çalışmıyorsunuz)..57-60 saat çalışıyor..şimdi bu o kadar paraya bu hakmı?..değilmi kardeşim.
    Cevapla
  • mustafa yüksel 9 yıl önce Şikayet Et
    Bağkur emeklisiyim 50 tl az değilmi soruyorum kardeşlerim.saygılar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle