'Hükümetin 600 bin kişiye müjdesi' yolda

Hükümet yediden yetmişe her kesimi ilgilendiren torba yasayı rekor hızla onaylamasının ardından yeni bir paket için düğmeye bastı.

'Hükümetin 600 bin kişiye müjdesi' yolda
'Hükümetin 600 bin kişiye müjdesi' yolda
GİRİŞ 15.09.2014 07:33 GÜNCELLEME 15.09.2014 09:44
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Emeklilikte prim gün sayısını doldurduğu halde yaşı bekleyenler ve yaşı doldurup prim gün sayısına takılanların gözü de yeni torbaya çevrildi. Yaşı bekleyen 500 bin, prim gün şartına takılan da 100 bine yakın vatandaş bulunuyor.

Yasal düzenleme ile belli bir yaşın üzerindekilere eksik primini borçlanma imkânı getirilmesi öngörülüyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in talimatı ile belli bir yaşın üzerinde olup prim günü eksik olanlara çalışma başlatıldı. Hizmet borçlanması anlamına gelen çalışma kapsamında eksik primi olana borçlanma imkânı öngörülüyor. 

KAYNAK: SABAH
YORUMLAR 4
  • eren 9 yıl önce Şikayet Et
    aynı işi yapan kamu personelinin aynı statüde olması gerekiyor .Düzeltilmesi gereken en acil konulardan biri.Hak kayıplarına sebep oluyor.Biri memur diğeri işçi olmaz.
    Cevapla
  • mustafa karadurak 9 yıl önce Şikayet Et
    Temcit pilavı gibi ısıtıp, ısıtıp milletin önüne getirdiğiniz bu konu, artık kabak tadı verdi. Yapmayacağınız şeyi söyleyip, milleti boşuna ümitlendirmek ne Müslümanlığa ne insanlığa sığar.
    Cevapla
  • ısparta 9 yıl önce Şikayet Et
    doğru söylüyorsun kardeşim
    Cevapla
  • konyalı 9 yıl önce Şikayet Et
    #universiteliisciler de bu torba yasayı umutla bekliyor ve işçilikte geçen sürenin memuriyete sayılmasını istiyor.
    Cevapla