Maden işçileri valilik önüne yürüdü

Zonguldak’ta maden ocaklarının kapatılması iddiasıyla TTK önünde bir süre oturma eylemi yapan maden işçileri, valilik binasına yürüdü

Maden işçileri valilik önüne yürüdü
Maden işçileri valilik önüne yürüdü
GİRİŞ 16.07.2014 21:21 GÜNCELLEME 16.07.2014 21:21

Sabah saatlerinde iş güvenliği ihlali sebebiyle çalıştıkları ocaklarının tamamen kapatılacağı ve bazı maden işçilerinin işten çıkarılacakları iddiaları üzerine TTK Genel Müdürlüğü'ne yürüyen işçiler burada yaptıkları oturma eylemlerinden bir sonuç alamayınca valilik binasına yürüdü.

Döviz ve sloganlarla “Zonguldak madencine sahip çık” diyen işçiler valilik önünde de oturma eylemi düzenlediler. Kolluk kuvvetlerinin geniş güvenlik önlemi alması sonucu bazı işçi temsilcileri ve GMİS Genel Başkanı Eyüp Alabaş, Vali ile görüştükten sonra işçilere açıklama yaptı. 

Başkan Alabaş, “Sayın Valimizle görüştük. Bizlere söz verdi. TTK ile Hema Endüstri A.Ş.'nin görüştürmek için aracı olacağı konusunda Valimizden söz aldık. Sizlere bu eylemde gösterdiğiniz duruş için çok teşekkür ediyorum. Tebligat yapılan arkadaşlarımızın tebligatlarının geri çekildi. İnşallah çıkarılan arkadaşlarımız da tekrar alınacak. Biz buradan iyi haberlerle ayrılacağız. Bundan sonra da sürecin takipçisi olacağız” şeklinde konuştu.
İşçiler daha sonra olaysız bir şekilde valilik önünden ayrıldı.

KAYNAK: İHA