Emeklilerin bu ay yüzü gülecek! Zam geliyor!

Yaklaşık 8.5 milyon SSK ve Bağ- Kur emeklisinin zam ayı geldi. Bu ay SSK ve Bağ-Kur emeklileri zamlı maaş alacak.

Emeklilerin bu ay yüzü gülecek! Zam geliyor!
Emeklilerin bu ay yüzü gülecek! Zam geliyor!
GİRİŞ 01.07.2014 07:30 GÜNCELLEME 01.07.2014 08:49
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Zam oranı da perşembe günü enflasyon verilerinin açıklanmasıyla ortaya çıkacak. Emekliler, maaşlarında yüzde 6 civarında artış olacağını tahmin ediyor. SSK ve Bağ-Kur emeklileri, her yılın ocak ve temmuz aylarında bir önceki 6 aylık dönemde gerçekleşen enflasyon oranında zam alıyor. Ocak ayında maaşları yüzde 3.27 artan SSK ve Bağ- Kur emeklileri, bir zam da bu ay alacak. Ancak zam oranı henüz belli değil, perşembe günü enflasyon verilerinin açıklanmasıyla netleşecek. İlk 6 aylık enflasyon ne çıkarsa, emekliler de o kadar zam alacak.

5 AYLIK ENFLASYON YÜZDE 5.38

Bu yılın ilk 5 aylık döneminde enflasyon yüzde 5.38 olarak gerçekleşti. Bu nedenle emeklilerin beklentisi, yüzde 6 civarında zam... SSK ve Bağ-Kur emeklileri, perşembe günü zam oranını öğrenip, bu ay içinde maaş gününe göre zamlı parasını alacak. Memur emeklilerine ise bu ay zam yok. 1.9 milyon memur emeklisi, bu yılın zammını Ocak ayında almıştı. Toplu sözleşme kapsamında memur emeklilerinin maaşında Ocak ayında brüt 175 lira, net olarak ise yaklaşık 146 lira artış olmuştu. 

KAYNAK: TAKVİM
YORUMLAR 7
  • orjinal305 9 yıl önce Şikayet Et
    Diyanet İşleri Başkanlığına Göre Bu sene Oruç tutamayanlar için fidye miktarı günlük 8,5 tl. yani bir kişinin karnını doyurması için gereken para bu . 8.5 tl x 30 = 255 tl dört kişilik bir aile 255 x 4 = 1020 tl bu 4 kişilik bir ailenin sadece karnını doyurması için gereken para . Asgari ücret 846 tl . Bu işin içinden çıkabilecek olan var mı . Birde lütfen milleti memura zam emekliye zam gibi haberlerle yanıltmayalım. Bilmeyen de her ay zam yapılıyor zannedecek . 6 ayda bir aldığımız zam ve enflasyon farkı vardı oda iş bilmez yalaka sendika tarafından iç edildi. Ben kesinlikle hakkımı helal etmiyorum .
    Cevapla
  • hasanzafergülten 9 yıl önce Şikayet Et
    ÜÇ KURUŞLUK ZAMMI YAZMIŞSINIZDA. emekli maaşlarına temmuzda olacak 40-45 tl lik zammı yazmışınızda,2000 sonrası SSK emeklilerinin intibak artışından yararlanmasının mahkemece onaylanmadığını,2000 sonrası skk emeklilerin hakkının yendiğini yazmamışsınız.
    Cevapla
  • kartal tibet 9 yıl önce Şikayet Et
    ilk üç yorumu yazanlar; . inanın ne memur yazılanlar kadar zam alıyor, ne işçi nede bağkurlu. birçoğu yandaş medyanın şişirmesi. 2 haftada bir çıkan memura bu kadar zam haberinin algı düzenleme için yapıldığını göremiyor musunuz? en son yapılan haberde öğretmenin eğitim öğretim tazminatı şu kadar arttı ocaktan beri bu kadar zamlı alıyrolar idi. Eğitim öğretim tazminatı sadece eylül ayında bir kereliğine verilir. Tiribünlere selam yola devam. Kimseyi aldığı ücret için yermeyin, alamadığınız zam için gerekli kişileri yerin daha faydalı olur.
    Cevapla
  • Ahmet Ahmetoglu 9 yıl önce Şikayet Et
    eyy bağkur emeklileri. 850 tl ye talime devam,yıllarca çalış didin adam yetiştir,vergi öde kdv öde ülkenin en ağıyükünü üslen,senin yanında çalışan,her şeyini senin ödediğin eleman senden fazla emekli maaşı alsın .işte ülkemizin adalet anlayışı.geçimimizi sağlamak için 60 yaşa geldik hala çalışıyoruz. üstelik çalıştığımız için devletin cezası olsa gerek birde yüzde onbeş kesinti yapılıyor.bu haberdeki zam söylentisi fasa fisodur yapılacak olan rutin enflasyon farkı dır ,herkes umutlanmasın...........
    Cevapla
  • pirana61 9 yıl önce Şikayet Et
    BU NASIL ZAM ANLAMADIM . ben bağkur emeklisiyim zam zam diyorsunuz maaşım halan 13 basamak emeklisiyim 945 tl hep zam dediniz ama hiç bir şey değişmedi benim maaşımda aksine geri gitmese
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle