SGK'dan vatandaşa 'kısa mesaj'lı duyuru

SGK'nın ödediği ve halk arasında “yol parası, medikal malzeme parası, rapor parası” olarak bilinen ödeme bilgileri SMS'le bildirilecek.

SGK'dan vatandaşa 'kısa mesaj'lı duyuru
SGK'dan vatandaşa 'kısa mesaj'lı duyuru
GİRİŞ 30.06.2014 18:47 GÜNCELLEME 30.06.2014 18:47

SGK tarafından hayata geçirilen uygulama sayesinde, vatandaşların bir üst basamaktaki hastaneye sevk alarak gitmesi sonucu oluşan yol masrafları, tedavi sonucu kullanılması uygun görülen medikal malzemelere ait giderler ve yine tedavi sonunda geçirilen istirahatli sürelere ilişkin yapılan ödemeler hakkında SMS ile bilgilendirme yapılacak.

Ücretsiz olarak faydalanılan bu uygulama sayesinde vatandaşların SGK’ya şahsen ya da telefonla müracaat etmelerine gerek kalmaksızın ödemenin yapıldığı bilgisi elde edilebilecek.

Sosyal Güvenlik Kastamonu İl Müdürü Oktay Öztanç, SGK olarak bu kapsamda hayata geçirilen SMS bilgilendirme uygulamasıyla sigortalıların ve vatandaşların öğrenmek için zaman ve çaba harcadığı zaman ile şikayetlerin çözüme kavuşturulduğunu söyledi.
Bu kolaylıktan henüz vatandaşların büyük kısmının haberdar olmadığını belirten İl Müdürü Öztanç, uygulamanın yaygınlaştırılması için büyük çaba harcadıklarını ve bu konuda yerel basının da yardımlarına ihtiyaç duyduklarını belirtti.

Öztanç, şöyle konuştu: “Tüm vatandaşlara ücretsiz olarak faydalanma imkânı sunan bu hizmetten yararlanmak için: www.sgk.gov.tr internet adresinde yer alan “SMS Bilgilendirme” menüsü altında “SMS Hizmetleri Bilgi Girişi/Güncelleme” ekranına cep telefonu numarasının kaydedilmesi yeterli. Gerçekleştirilen kaydın ardından kendileri için SGK tarafından yapılan ödemelerin vatandaşımızın hesaplarına aktarıldığı bilgisi anında SMS yoluyla cep telefonuna bildirilecektir”

KAYNAK: İHA