Kıdem tazminatı düzenlemesi rafa kalktı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, kıdem tazminatı konusunu taraflarla uzlaşamadıkları için rafta beklettiklerini söyledi.

Kıdem tazminatı düzenlemesi rafa kalktı
Kıdem tazminatı düzenlemesi rafa kalktı
GİRİŞ 30.04.2014 16:06 GÜNCELLEME 30.04.2014 16:13
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Kıdem tazminatını taraflarla uzlaşamadıkları için rafta bekletiklerini söyleyen Çelik, "Bu, birey olarak işçinin kazanımları açısından çok önemlidir. Hangi açıdan bakarsanız bakın mevcut sistemi sürdürülebilir olmaktan çıkmıştır. Yüz işçiden 90'ının yararlanmakta zorlandığı bir tazminat, tazminat değil. Bunu artık konfederasyon başkanlarının tabanlarıyla görüşmesi gerekiyor. 12 milyon işçinin yararlanma imkanı varken, biz neden 1 yıl çalışma süresini getirip, 12 ay çalışmasına rağmen bu işçinin tazminattan yoksun bırakılmasına seyirci kalalım? İşçilerin ciddi hak kaybına uğramasına seyirci kalmamak gerektiği düşüncesindeyiz" ifadelerine yer verdi.

YORUMLAR 13
  • milletin ferdi 9 yıl önce Şikayet Et
    İşçilerin çoğu kıdem tazminatı almakta güçlük çekerken neden işçiler ve işçi sendikaları tazminat fonuna karşı çıkarlar bir türlü anlayamadım.. Bir de bu düzenlemeyi engelleyenler yerine bu düzeni getirmeye çalışan Bakanı eleştiriyorlar ya evlere şenlik. Bu mübarek gece hürmetine Allah (C.C.) akıl fikir versin
    Cevapla
  • hursit dilaver 9 yıl önce Şikayet Et
    bu kafayla tazminat değil, emekli de olamazsınız bre.. BEYLER,BU KANUN ÇIKARSA, HER ÇALIŞANIN ÇALIŞTIĞI AY PRİMİ KIDEM TAZMİNAT FONUNA YATACAK. bunu saklıyorlar. düşünsenize,işverenin işine gelir mi.. ssk primini ödememek için ne atraksiyon yapıyorlar,bir de kıdem tazminatı için mi uğraşacak. bu arada,3 ay 5 ay çaılşanın primi yatacak, ayrıca 3-5 yıl çalışıp istifa eden işçinin primi de ssk gibi yatmış olacak.işveren elbet bunu istemez ve sendikaları hükümetin üzerine salar.hükümet de bunu bir türlü anlatamadı. yoksa işçi tamamen bunu desteklert. anladığınız gibi hükümet anlatma özürlü.. reklam ve PR özürlü.. halkla ilişki departmanı bu işten anlamıyor. yahu adam turizmde 7 ay çalışıp evde oturuyor.her sene 7 ay çalışınca zaten istifa ilke ayrıldığından kıdemi kalmıyor, ayrıca ssklı da olsa emekli olmak için 50 yıl çalışmalı..hesap meydanda.daha bu hükümet ne yapsın,sen istemedikten sonra..
    Cevapla
  • hursit dilaver 9 yıl önce Şikayet Et
    ancak askeri işdarede çıkar bu kanun.. hala anlamadınız mı. bu kıdemm tazminat kanunun işveren istemiyor. bizim turişm sektöründe 7 ay çalışan,ayrılıp bir başka otele geçer. asla her yıl 7-8 ay sigortalı çalıştıklarından emekli olamazlar.hükümet doğru yapıyor.ama işveren her yıl bir maaş tutarı tazminatı ödemek istemez tabi. bunun işin de sendikaları koşturur.sanmayın ki, sendika işçi yanında. aha işte,kimin yanında görün.KALDI Kİ, 5-10 SENE ÇALIŞAN İŞÇİNİN PARASI HER AY SSK GİBİ HESABA YATACAĞI İÇİN İSTİFA KORKUSU OLMAYACAK. AMA BUNU SAKLIYORLAR TABİ.işçinin kaybı değil,kazancı var.BU İŞİ ANCAK ASKERİ İDARE YAPAR. SİVİLLERE YAPTIRMAZLAR.
    Cevapla
  • AZİZ ALTINTAŞ 9 yıl önce Şikayet Et
    BU HÜKÜMET GÜZEL ÇALIŞIYOR FAKAT İŞ İŞÇİYE HAKKINI VERMEYE GELİNCE. Çok cimri davranıyor şu ana kadar işçinin lehine bir işlerini görmedik yeter artık chp olsun diğerleri olsun bu kadar cimrileri çıkmadı hiç insan içine çıkamaz olduk zam yapıyorlar 3+3 gibi komik rakamlar enflasyonun bile altında bir rakam olmaz böyle şey bu hükümet işçilerin oyuyla ayaktadır bu bilinsin hortumlar kesildi ama taseron diye bir şey çıktı işçinin alınteriyle besleniyor taseron kalkmalı ve işçiye devlet sahip çıkmalıdır hortumların kesildiğini o zaman anlaşılır kadrolu 3000 tl alıyor taseron 1000 tl alıyor bumudur adalet?hatta kadrolu yan gelip yatıyor ama parasını alıyor performansa göre iş performansa göre para olması lazım o zaman işler hızlanır yatmak isteyen evinde yatar.
    Cevapla
  • saim kılıç 9 yıl önce Şikayet Et
    offffffff. en iyi siyaset yapan adam helal olsun.Bir varmış bir yokmuş...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle