Bakanlık Astsubaylar için düğmeye bastı

Milli Savunma Bakanlığı'nın, özlük haklarının iyileştirilmesi için ölüm orucu eylemi yapan astsubay ve bazı TSK personeliyle ilgili özlük haklarının iyileştirilmesi için yasal çalışmalara hız verdiği öğrenildi.

Bakanlık Astsubaylar için düğmeye bastı
Bakanlık Astsubaylar için düğmeye bastı
GİRİŞ 20.03.2014 12:36 GÜNCELLEME 20.03.2014 12:36
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

TSK personelinden kendisine lojman tahsis edilemeyenlerin mağduriyetlerinin giderilmesi amacıyla personele lojman tazminatı ödenecek. TSK personeline (subay, astsubay, uzman jandarma, uzman erbaş, sözleşmeli erbaş ve erler ile sivil memurlara) fazla mesai ücreti ödenecek. Göreve başladıkları öğrenim seviyesinden daha üst seviye öğrenim görenler ile yüksek lisans ve doktora yapan personele yeni öğrenim durumlarına göre düzenleme yapılacak.

Astsubayların rütbe, kıdem ve kademe alanların üst dereceye yükseltilme işlemlerine açıklık getirilecek. Başta astsubaylar olmak üzere 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu ve 7269 sayılı Umumi Hayata Müessir Afetler Dolayısıyla Alınacak Tedbirlerle Yapılacak Yardımlara Dair Kanun kapsamında görevlendirilen subay, uzman jandarma, uzman erbaş ve sözleşmeli erbaş ve erlere görev yaptıkları her gün için orgeneral aylığının brüt tutarının 1/10'u tutarında ödeme yapılacak.

PERSONEL KANUNU DÜZENLENİYOR

Milli Savunma Bakanlığı'nın, bir süredir başta astsubaylar olmak üzere bazı TSK personelinin özlük haklarıyla ilgili yürüttüğü çalışmaların, "926 sayılı TSK Personel Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı" kapsamında ele alındığı öğrenildi. Personel lehinde olacak özlük haklarının iyileştirilmesi için yürütülen yasal düzenleme çalışmaları şöyle:

YENİ ÖĞRENİM DURUMLARI DİKKATE ALINACAK

TSK personeli için tek gösterge tablosuna geçilmesi sebebiyle, astsubayların; kademe terfi esas ve şartları, durumlarına göre yükselebilecekleri en son derece ve kademeler, göreve başladıkları öğrenim seviyesinden daha üst seviye öğrenim görenler ile yüksek lisans ve doktora yapan personele intibaklarının yeni öğrenim durumlarına göre düzenlenecek. Astsubayların rütbe, kıdem ve kademe alanların üst dereceye yükseltilme işlemlerine açıklık getirilecek.

ORGENERAL AYARI

5442 sayılı İl İdaresi Kanunu ve 7269 sayılı Umumi Hayata Müessir Afetler Dolayısıyla Alınacak Tedbirlerle Yapılacak Yardımlara Dair Kanun kapsamında görevlendirilen subay, astsubay, uzman jandarma, uzman erbaş ve sözleşmeli erbaş ve erlere görev yaptıkları her gün için Orgeneral aylığının brüt tutarının 1/10'u tutarında ödeme yapılacak.

FAZLA MESAİ VE LOJMAN TAZMİNATI

TSK personelinden kendisine lojman tahsis edilemeyenlerin mağduriyetlerinin giderilmesi amacıyla, personele lojman tazminatı ödenecek. Ayrıca TSK personeline (subay, astsubay, uzman jandarma, uzman erbaş, sözleşmeli erbaş ve erler ile sivil memurlara) fazla mesai ücreti ödenecek. 9.derecenin 1. kademesinden göreve başlatılması kapsamı dışında kalan astsubaylar ile bunların emeklilerinin kapsama alınması sağlanacak. Birinci derecede olup 3600 ek göstergeye hak kazanmış olanlara ve bunların emeklilerine (binbaşı ve altında olup birinci derecede subaylar ile bunların emeklileri ve birinci derecede bulunan astsubaylar ile bunların emeklilerine) görev tazminatı verilecek.

HASTANELİK OLDULAR

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) üyeleri, bir süre önce özlük haklarının iyileştirilmesi için Ankara Abdi İpekçi Parkı'nda ölüm orucu eylemi başlattı. Eylem sırasında çok sayıda emekli astsubay hastanelik oldu. Geçtiğimiz haftasonu da TEMAD tarafından geniş katılımlı bir miting düzenlendi.

Genelkurmay Başkanlığı ise bu eylemlerden bir süre önce astsubaylar semineri düzenlenmiş ve ilk kez astsubayların sorunları Karargah'ta düzenlenen bir seminerle masaya yatırılmıştı. Seminerdeki tespitler ise başta Genelkurmay Başkanı Org. Necdet Özel olmak kuvvet kıdemli astsubayları tarafından kuvvet komutanlarına sunulmuştu.

YORUMLAR 3
  • halil soba 10 yıl önce Şikayet Et
    MESELE MAAŞ DÜŞÜKLÜĞÜ İSE ASTSUBAYLARA SIRA GELENE KADAR SABAH OLUR.NORMAL MEMUR 1300 TL EMEKLİ MAAŞI ALMAKTA,ACABA ASTSUBAYLAR KAÇ LİRA ALIYOR.. Bu ülkeye hizmet verenler tabiki ülkenin imkanlarından yararlanmalı.Ama iş maaş düşüklüğü diye gündeme geliyorsa,astsubayların durumu normal meurların durumundan iki kat daha iyi.Astsubaylar Normal emekli memurun 1300 tl emekli maaşı aldığını duysalar,bilseler aldıkları maaşa şükrederler bir daha artış falan istemezler,hatta bizim maaşımız çok iyi deyip şükrederler.
    Cevapla
  • halil soba 10 yıl önce Şikayet Et
    AÇLIK GREVİNE GİDENE MAMA VARSA,657 DEN EMEKLİ NORMAL MEMURLAR HAYDİ YARINDAN İTİBAREN AÇLIK GREVİNE.BELKİ BUNLARADA BİŞEY ÇIKAR.. Tüm Çalışanlar ve emekliler için maaş,ücret vs.ne gibi hakları varsa silbaştan ele alınmalı.O kadar adil olmayan gelir dağılımı varki,biri 850 tl alırken,bir diğeri 8500 tl alıyor.Her çalışan bu ülkede yiyip içiyor,ev geçindiriyor ise adil bir dağılım olmalı.Görevi,eğitim durumu,hizmet yılı vs.dikkate alınmalı ama,en düşük ile en yüksek arasındaki fark anormal olmamalı.mesela en düşük ile en yüksek ücret arasındaki fark 5 katını geçmemeli.
    Cevapla
  • ahmet kalafat 10 yıl önce Şikayet Et
    MÜBAREK ÇALIŞMALAR. düğmeye basmaya devam, mübarek ve kutsal çalışmalar devam ediyor, astsubaylar ölmeyin çalışmalarda sona gelindi ha gayret bitti bitecek .
    Cevapla