Bakanlıktan '600 bin taşeron' açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, medyada yer alan haberlerin doğru olmadığını duyurdu.

Bakanlıktan '600 bin taşeron' açıklaması
Bakanlıktan '600 bin taşeron' açıklaması
GİRİŞ 14.01.2014 17:33 GÜNCELLEME 15.01.2014 09:01
Bu Habere 31 Yorum Yapılmış

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "Son günlerde bazı basın yayın organlarında yer alan 600 bin taşeron işçisine kadro verileceğine dair haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Alt işverenlik ilişkisinde işçilerimizin özellikle kıdem tazminatına hak kazanmaları, yıllık ücretli izinlerini kullanmaları, sendikal haklardan faydalanabilmeleri, ücretlerinin tam ve zamanında ödenmesi sorunlarının çözümünde yoğunlaşan çalışmalar sürdürülmektedir.

Taşeron işçilere kadro verilmesi ile ilgili çalışmalar yapıldığı, hatta bu çalışmaların tamamlandığı yönündeki haber ve yorumlar kamuoyunu yanlış yönlendirmektedir.

Çalışanların hayat seviyesini yükseltmek, çalışma hayatını geliştirmek ve çalışma barışını sağlamak gibi temel görevleri olan Bakanlığımızın alt işveren işçilerinin kadroya alınması gibi bir çalışması bulunmamakla birlikte, çalışanların sorunlarının, sosyal tarafların katılımıyla çözülmesine yönelik çalışmalar devam etmektedir." denildi.

Pazar günü Habertürk gazetesinde yer alan haberde, bakanlığın çalışmasında sona gelindiği ve 600 bin taşeron işçiye kadro verileceği belirtilmişti.

YORUMLAR 31
  • süreyya erkenez 10 yıl önce Şikayet Et
    SN. MUSTAFA ACAR. Taşeron dediğin 8 saatten az çalışıyorsa ve devletin işini değilde ahmedin mehmedin işini yapıyorsa ve maaşı senin cebinden çıkıyorsa helal etme. Ve bu taşeron işçi memurdan çok fazla çalışıyor bundan adınız gibi emin olabilirsiniz.
    Cevapla
  • salih ulusoy 10 yıl önce Şikayet Et
    yazıklar olsun........ şirkete 3500 bize 1500....bu işin devlete karı ne....tazminat ise zaten mahkeme sonucu devlete kulfet oluyo....bunu bana biri açıklasın.....bizi çantada keklik görenler unutmasınki rıskı veren allah.....
    Cevapla
  • trabzonlu 10 yıl önce Şikayet Et
    mustafa acar bey. rica ediyorum sen numaranı yaz bana ulaş ben seni hastaneye temizlikçi alıcam ne torpili be ben güveliğim çalıstırıcak adam bulamıyoruz asgari ücrete gel çalıs bak alınıyomusun alınmıyomusun hikaye okuma burda...
    Cevapla
  • ufukcan 10 yıl önce Şikayet Et
    843 tl. sayın bakan dilerim allahtan sende bu maaşa muhtaç kalasın hakkımı allaha havale ediyorum resmen dalga geçiyorsunuz bu kadar insanla yok kadro gelecek yok iyileştirme olacak bilmem taraflar anlaşsın bizde birşey yaparız yaa allah aşkına taşeron işçinin tarafını tutan tek sendika söyleyin ve olumlu konuşan
    Cevapla
  • nevzat kılıç 10 yıl önce Şikayet Et
    KPSS İle giren ne yapsın. Taşeron firmasında çalışan arkadaşların daha iyi yaşamaları için ekonomik açıdan desdeklenmeli ama siz taşerona sınavsız kadro verirseniz KPSS ile girene haksızlık etmiş olursunuz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle