Polislere fazla mesai müjdesi

Polislerin fazla mesai ücreti alması ve emeklilik ek gösterge rakamlarının iyileştirilmesinin önünü açacak kapsamlı taslak çalışma Başbakan Tayyip Erdoğan'a sunuldu.

Polislere fazla mesai müjdesi
Polislere fazla mesai müjdesi
GİRİŞ 05.12.2013 09:40 GÜNCELLEME 05.12.2013 11:49
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

Taslağın, 10 Nisan Polis Bayramı'na kadar hayata geçirilmesi hedefleniyor. Konu 280 bin çalışanı ilgilendiriyor.

‘Güvenlik tazminatı' geliyor

Diğer hizmet sınıflarındaki memurlar fazladan çalıştıkları saatler için ek mesai ücreti alıyor. Emniyet hizmeti sınıfında çalışan polisler ise ne kadar çalışırlarsa çalışsınlar çalıştıkları fazladan saatlere ilişkin ekstra mesai ücreti alamıyor.

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün talepleri doğrultusunda hazırlanan çalışmada, emniyet hizmeti sınıfında çalışan polislerin bu alanda uğradıkları haksızlığın giderilmesi isteniyor. Polis memurlarının çalıştıkları fazladan saatler için ekstra mesai ücreti almaları isteniyor.

Çalışmada, fazla çalışma saati başına ücret ödenebilmesinin önünü açmak üzere, ilgili kanunda ifade edilen "fazla çalışma ücreti" ibaresinin "güvenlik tazminatı" şeklinde değiştirilerek bu ekstra mesainin verilebileceği belirtildi.

Ek göstergeler ne olacak?

Taslak çalışmada ayrıca, emeklilikte alınan ikramiye ve maaşları belirleyen ek göstergede de iyileştirilme yapılması hedefleniyor. Buna göre, polislerin ortalama ek gösterge derecelerinin de yükseltilmesi isteniyor. Bu alanda da diğer hizmet sınıflarında görev yapan memurlarla yapılan karşılaştırmalarda daha az olan polislerin ek göstergelerinin 3600'e çıkarılması planlanıyor.

KAYNAK: MİLLİYET
YORUMLAR 26
  • bahadır güzel 10 yıl önce Şikayet Et
    abbas abbaaassss. polislere 100 tl yi ne zaman verdiler söyler misin... hayır verdiler de bizim mi haberimiz yok. herr 6 ayda bir böyle haberler çıkar polise ek maaş diye ama biz görmeyiz nedense...
    Cevapla
  • abbas abbasoğlu 10 yıl önce Şikayet Et
    İYİCE ŞAŞIRDILAR!.... Hükumet rotasını şaşırdı. Yakında karaya oturur. Belirli zümreleri koruyor sadece. Önce din görevlilerine ve polislere 100 TL zam yaptı. Daha sonra din görevlilerine teşkilat yasasını değiştirerek en düşüğü 125 TL olmak vaizlere 500, müftülere 750 TL iyileştirme yapıldı. Yetmedi, adaletsizliğe devam... Milyonlarca memur varken onları görmezden gelip polise tekrar güvenlik tazminatı adıyla yeni bir zam. 1850 TL maaş alan üniversite mezunu memur varken 3000 TL maaş alan polise zam. Aferin size, adaletiniz bu mu sizin?
    Cevapla
  • maramsali 10 yıl önce Şikayet Et
    Ali ballı. Öğretmenler doymaz ,polisler doymaz ,yılda 20,30 defa müjde verip senin gibiler hepsinde verdi sanar ,şahsiyetleriyle oynar yerin dibine geçirirseniz. Allahı aklına getir vicdansız olma .
    Cevapla
  • Atila KOÇ 10 yıl önce Şikayet Et
    İnşallah. polis kardeşlerimizde öğretmenler kadar maaş alırlar, süphaneke dinimiz amin
    Cevapla
  • Ali KARATAŞ 10 yıl önce Şikayet Et
    her seçim öncesi polise zam. başkasına değil haaa polise zam inananlara....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle