Cin şişeden çıktı artık tek çare var

İşçinin hakkını korumak istediklerini söyleyen Çalışma Bakanı Çelik, tıkanan görüşmelerde sendikaları suçladı.

Cin şişeden çıktı artık tek çare var
Cin şişeden çıktı artık tek çare var
GİRİŞ 22.11.2013 07:07 GÜNCELLEME 22.11.2013 07:07
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, kıdem tazminat fonu konusunda tarafların uzlaşmaya varamamasından yakındı. Bakan Çelik, Akşam'a şu açıklamaları yaptı: Kimse taviz vermiyor, çözüm üretmiyor. Bizim amacımız tüm işçilerin kıdem tazminatlarını güvenceye almak.

Ama sendikalar sendikalı olmayanların kıdem tazminatlarının güvenceye alınmasının önünü kesiyorlar.

DÜZENLEME İŞÇİNİN LEHİNE

Sendikaların çıkıp işçiyi doğru yönlendirmeleri gerekiyor. Ama malesef bunu yapmıyorlar. İşverenin lehine bir şey yok ki. Getirilmek istenen düzenleme işçinin lehine.

YORUMLAR 4
  • fatih şen 10 yıl önce Şikayet Et
    kıdem tazminatını hayata geçirin. Sizlerden isteğimiz bakanım sizin teklif ettiğiniz formülü hayata geçirmeniz. Sendikası olanların bu gibi sorunları yok sendikasız olan kısım daha fazla o devlet eli ile korunması lazım o da siz değeli insanları ile olur. Selametle kalın.
    Cevapla
  • Fevzi DURMUŞ 10 yıl önce Şikayet Et
    yapmayın sayın bakan. madem öyle herkesi sendikalı yapın işvereni buna mecbur kılın bakın herkes ne kadar mutlu oluyor kıdem tazminatını alıyor !!! fon kurun ilk günden 10 yıla kadar parayı kullanın bir maaş tutarını yarıya indirin sonrada İŞÇİYE İYLİK DİYİN YAPMAYIN YAZIKTIR GÜNAHTIR!!!!!!!!!
    Cevapla
  • Atilla Türkoğlu 10 yıl önce Şikayet Et
    Sizlerin, işçileri Düşündüğünüzü Hiç Sanmıyorum. Şayet sizler işçileri düşünüyor olsaydınız son 10-11 yıldır işçilerin aldıkları ücretleri iyileştirirdiniz. Artık biz işçilerden almayın da biz buna da razıyız. Bir tek kıdem tazminatımız kaldı onuda aldızmı bir şey kalmaz.
    Cevapla
  • nexuspower 10 yıl önce Şikayet Et
    Siyasi Partilerin Sendikaları Var Ama İşçinin Sendikası Yok. Her türlü siyasi görüşü temsil eden sendika var ama İşçinin haklarını savunan bir sendika Türkiye'de kurulmadı. Böyle giderse de kurulamayacak. Sayın Bakan sarı sendikalarla bir yere varabileceğini sanıyorsa, boşa kürek çekiyor. Öncelikle sendikaların siyasetten arındırılması, sağcı solcu dindarı dinsizi Türkü Kürdü ayırtetmeden her türlü işçinin hakkını savunur hale getirilmesi lazım. Bunun yanında sendika ağalığına da son vermesi, sendikaların harcamalarına sıkı denetim getirmesi lazım. Ondan sonra Sayın Bakan otursun masaya, her türlü meseleyi tereyağında kıl çeker gibi halletsin.
    Cevapla