10 milyon emekliye çifte bayram

Üç kamu bankası ile yetkililer emeklinin promosyonu için bir araya geldiği toplantıda anlaşmanın bayramdan önce bitirilmesi kararlaştırıldığı iddia edildi. İddiaya göre emekliler, paralarını yılbaşında alacak. Miktar ise...

10 milyon emekliye çifte bayram
10 milyon emekliye çifte bayram
GİRİŞ 22.09.2013 07:33 GÜNCELLEME 22.09.2013 09:28
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Emeklilerin promosyon hayali gerçek oluyor. 10 milyon emekli için bankalarla ilk görüşme olumlu geçti. Her iki taraf da promosyon konusunda hemfikir olduklarını beyan etti. Şimdi iş, hangi şartlarda ve ne kadar verileceğine kaldı. Aylardır süren promosyon çalışmalarında sona yaklaşılıyor.

ÖZELLER DE SIRADA

Öncelikle kamu bankaları pazarlık masasına geldi. Önceki gün yapılan toplantıya Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ve Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu ile birlikte, Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın, Halk Bank Genel Müdürü Süleyman Aslan ve Vakıfbank Genel Müdürü Halil Aydoğan katıldı. Emekliler adına ise pazarlıkları yürütecek olan SGK yetkilileri de toplantıda hazır bulundu. Kamu bankalarıyla yapılacak pazarlıkların ardından, özel bankaların da promosyon görüşmelerine gelmeleri bekleniyor. Emekliler PTT dahil 22 bankadan maaşlarını alıyor. Emeklilerin yıllık maaş miktarları ise 122 milyar lirayı buluyor. Bu büyük pasta, tüm bankaların iştahını kabartırken, promosyon dışında da rekabet yaşanıyor. Birçok banka emeklilerin, maaşlarını kendilerinden alması için çeşitli avantajlar sunuyor. Kimi banka faiz oranlarını düşürürken kimisi masraf almıyor. Hatta ilk katılımda nakit hediye veren bankalar bile bulunuyor.

YILBAŞINDA ÖDENECEK

Pazarlıkların önümüzdeki günlerde devam etmesi bekleniyor. Pazarlıklar sonunda her banka ile belli süreler için anlaşmalar yapılacak. Bu anlaşma süreleri içinde, emeklilere bir kereye mahsus olmak üzere promosyon ödemesi yapılacak. Takvim gazetesinin ulaştığı kaynaklar, ödemelerin yılbaşında yapılabileceğini belirtiliyor. Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tonbul, bayramdan önce uzlaşmayı umduklarını belirterek, tarafların bir iki gün içinde yeniden bir araya geleceğini söyledi. Bu toplantıda detaylar konuşulacak.

NE KONUŞULDU?

Gazetenin haberine göre toplantıda bankacılar ile SGK yetkilileri arasında ilk taleplerle ilgili bilgi alışverişi yaşandı. Sendika ve SGK yetkilileri promosyon ödenmesi konusunda taleplerini ileterek, ödenen maaş rakamlarının büyüklüğünü ve bunun bir hak olduğunu ortaya koydu. Bankacılar ise prensip olarak promosyon ödemeye sıcak baktıklarını ve bunun miktarıyla ilgili hesaplama yapılması gerektiğini belirtti.

900 LİRAYI BULABİLİR

Ödenecek rakam pazarlıklar sonunda belli olsa da, mevcut uygulamalar gözönüne alınacak. Buna göre kamu görevlileri anlaşma yapılan süre içinde, bir kereye mahsus olmak üzere, bürüt maaşlarının yüzde 60'ı kadar promosyon alıyor. Bu oran emeklilere de uygulanabilir. Bu durumda ortalama bin 500 lira maaş alan bir emeklinin promosyonu, 900 lirayı bulacak.

YORUMLAR 4
  • ali sayderin 10 yıl önce Şikayet Et
    birsefere mahsusmuş hadi ordan hadi ordan. biz emeklileri aptal sanıyorsunuz demi ama öyle değiliz.herşeyi açık seçik görüyor ve değerlendiriyoruz.çalışan memur ve işçi belirli yıllara göre bu promosyondan faydalanıyor.emekli birsefere mahsus ha,ne yapmaya çalıştığınızı ben şahsen anlıyorum.asla kabul edilemez birsefere mahsus olması.2 yılda 1 verilmeli bu promosyon,çalışanlar bu şekilde alıyor.özel bankalar bunu delecek göreceksiniz.
    Cevapla
  • HalitBinVelit 10 yıl önce Şikayet Et
    ömer ömer?.....Hükümet her şeyi iyi yaptı ama maalesef işci emeklilerini hep üzdü?.... ....işci emeklilerinin aylıkları çok düşük ?..ecevit zamanında hasır altı edilen(en düşük 1250-1300 aylık olacaktı) zam haklarını bu hükümet verecekti vermedi onlardan bir farkı kalmadı?... promosyonla değil? aylıklara iyileştirme şart.
    Cevapla
  • ömer ömer 10 yıl önce Şikayet Et
    HALİT BİN VELİT'KARDEŞİME.:)). dilenciye acur vermişlerde ucu eğri demiş.tama yorum bu zamana kadar vermiyorlardı.allah sabinize yardım etsin.
    Cevapla
  • HalitBinVelit 10 yıl önce Şikayet Et
    % 60 promosyon çok az?...bir maaş beklerken kırpıb maaşın yarısına indiriyorlar?..... ...işin gücün yoksa birde bankaya (fatura) otomatik ödeme ver sonra o banka hesap işletim ücterini yapıştırsın? elde ne promosyon kalır ne maaş!?...
    Cevapla