10 milyon emekliye ilk ödeme kamudan

10 milyon emekliye verilecek promosyon parası ile ilgili öncülüğü, kamu bankalarının yapması bekleniyor. Promosyon ödeyen banka kazanacak. Emekliler, o bankaya yönelecek

10 milyon emekliye ilk ödeme kamudan
10 milyon emekliye ilk ödeme kamudan
GİRİŞ 18.08.2013 07:15 GÜNCELLEME 18.08.2013 10:43
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Emeklilerin de, memurlar gibi maaş aldıkları bankadan promosyon kazanması ile ilgili tartışmalar devam ediyor. 10 milyona yakın emekli bu konudaki gelişmeleri beklerken, kamu bankalarının öncülük etmesi fikri öne çıkmaya başladı. Özel bankaların emekli maaşlarını ödeyebilmek için düzenledikleri kampanyalar ise bu konudaki yarışın büyüklüğünü gösteriyor. Promosyon ödenmesinin gerçekleşmesi halinde, ilk atağı yapacak olan banka, diğerlerinin önüne geçecek ve bu konuda kazançlı çıkacak. Promosyon ödeyen bankaya yönelecek emekliler, bankanın müşteri portföyünü de büyütecek.

104 MİLYAR LİRALIK PASTA

Özel bankalar, daha önce gündeme gelen promosyon tartışmaları sırasında konuya temkinli yaklaşmışlardı. Emeklilerin, maaşlarını çok çabuk çektiklerini ileri süren bankalar, kazançlarının fazla olmadığını öne sürerek promosyon vermek istememişlerdi. Fakat bankamatiklerin yapısı gereği, 10 liranın altında tüm küsuratların bankalarda kalıyor olması da, önemli bir büyüklüğü işaret ediyor. Bu paralar aylarca hesapta duruyor. Yıllık 104 milyar lirayı bulan emekli maaşları aylık, 8 milyar liranın üzerinde bir rakama denk geliyor. Emekliler maaşlarını PTT şubeleri dahil istedikleri banka şubesinden alabiliyorlar.

KAMPANYALAR VAR

Promosyona yanaşmayan özel bankalar, buna rağmen emeklilerin maaşlarını kendi şubelerinden alması için de büyük bir yarışın içinde. Bu konuda krediden nakit hediyeye kadar, bir çok kampanya düzenleyen bankalar, bu büyük pastadan pay almak istiyor. Bu yarışın promosyon konusunda kullanılabileceği belirtiliyor. Kamu bankalarının bu konuda harekete geçmesi, özel bankaların da konuyla ilgilenmelerini sağlayacağı ifade ediliyor.

KAYNAK: TAKVİM
YORUMLAR 1
  • Baki 8 yıl önce Şikayet Et
    Lafa bak yahu neymiş emekli parasını bankadan çabuk çekiyormuş Allah Allah tabi çekecek vaktinde ödemesi gereken faturaları var ev kirası var su elektrik banka hesabında bırakırsa gelipte kendilerimi ödeyecek işimiz var bu bankalarla emeklinin zaten bir sürü sorunu var karışmayın zavallılara.....
    Cevapla