Hükümet'ten memura birkaç güzel haber geldi

Memur, toplu sözleşmeden zammın yanı sıra yeni haklar da elde etti. ‘IMF dönemi'nde tasarruf için kaldırılan memur servisleri yeniden konulacak. Birçok bakanlık memuru yıllar sonra servise binecek.

Hükümet'ten memura birkaç güzel haber geldi
Hükümet'ten memura birkaç güzel haber geldi
GİRİŞ 15.08.2013 07:15 GÜNCELLEME 15.08.2013 08:22
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Jet hızıyla sonuçlanan toplu sözleşme görüşmelerine Memur-Sen dışındaki konfederasyonların itirazları sürerken, imzalanan metin Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. 2014 ve 2015'i kapsayan sözleşme metninde zammın yanı sıra bir dizi yeni hak sıralanıyor.

4C'liye aile yardımı

4C'li geçici personel de aile yardımı ödeneğine kavuştu. Bu personelin ayrıca zamdan yararlanması sağlandı. Öğretmenlere verilen eğitim öğretim tazminatı her ay brüt 75 liraya denk gelecek şekilde artırıldı. 3 ayda bir ödenen toplu sözleşme ikramiyesi 45 liradan 60 liraya çıkarıldı. İcra memurlarına verilen tazminatta 5 puanlık artış yapıldı.

Mahkemelerde görev yapan personele fazla mesai ödenmesine ilişkin yasal düzenleme kararı alındı. Bakanlıklar ve bağlı kuruluşların merkez teşkilatında çalışan personele servis verilmesine karar verildi. Bu madde, başta Maliye olmak üzere çok sayıda bakanlık personelini yıllar sonra servise kavuşturacak. Servisler, tasarruf nedeniyle hizmetten kaldırılmıştı.

Yüzde 50 zamlı olacak

Geçen yıl 740 lira olan öğretmenlerin öğretim yılına hazırlık ödeneği 2014'te 850 liraya, 2015'te 950 liraya yükselecek. Bu ödeneğin sözleşmeli Kur'an kursu öğreticilerine de verilmesi metne eklendi. Ayrıca yatılı Kur'an kurslarında her nöbet için 2 saat ilave ek ders ücreti ödenecek. Dini bayram günlerinde, yoğun bakım, diyaliz, ameliyathane, acil servis ve 112 acil sağlık hizmetlerinde tutulan nöbet ücretleri yüzde 50 zamlı ödenecek.

KAYNAK: BUGÜN
YORUMLAR 9
  • oktay han 10 yıl önce Şikayet Et
    ahmet adıvara cevap. arkadaş hangi akıl seviyesinde yorum yapıyorsun bilmiyorum. ama polis ve sağlık sektörü vb. meslek grupları gibi nöbet tutmadığın belli. büyük ihtimalle de sabah 9 da uykusunu yeni açmış akşam 4 buçuk bile olmadan bilgisayarını kapatmış bir güruhtansın . sen nöbet değil sadece mesaine tam uyarak işini yap millet ve devlet sana minnettar kalacaktır. kendini sağlık sektörü gibi eğitim olarakta yüksekte bir meslekle kıyaslaman beyin gelişmişliği hakkında az çok fikir sahibi yapıyor..
    Cevapla
  • Ey İnsanlık! 10 yıl önce Şikayet Et
    Allahın her günü memura şöyle müjde,memura böyle müjde diye haberler geliyor...Peki ya özel sektör ameleleri napsın?. Yarın bir miting düzenlense yine en önden memurlar gider "aç kaldık" derler.Arkadaşım,milyonlarca insan 800 lira ile geçinmenin derdinde,bizim memurlarda başkası 2500 tl alıyormuşta kendisi niye 2100 tl alıyormuş derdinde..Yazıklar olsun bu zihniyete.Sizde ağlarsanız özel sektördeki biz köleler ne yapsın?
    Cevapla
  • CENGAVER 10 yıl önce Şikayet Et
    MERKEZDEKİ PARAZİT HAZIR YİYİCİ DEVLETİ ZARARA UĞRATICI ELİT KESİME VERİLECEK !. Deveye sormuşlar boynun neden eğri ! Devletin asıl işini yüklenen, devletin kasasını parayla dolduran taşradaki ağır yük altında can güvenliği olmadan zorlu yerlerde görev yapanlara verilmez, Merkezde yatan hazır yiyici parazitlere verilir ! Zaten bu Merkezdekilerin yanlış ve zalimce işleri Bu Hükümete büyük zarar verip oy kaybına neden oluyor !
    Cevapla
  • ahmet adivar 10 yıl önce Şikayet Et
    hep aynı kurumlar(editör tarafsız ol ve bu sefer yayınla). sayın başbakan dikkat ettin mi hep aynı kurumlara ek zamlar yapıyor...diyanet, sağlık, polis, öğretmen,sonra çıkıyorsunuz bu memurlar arasındaki ucurumu kapatacağız nasıl kapatacaksınız daha da açmaktan başka birşey değil... bize adam akıllı bir sistem getirin memuriyeti 100 böldünüz her memura farklı veriyorsunuz sonra eşit işe eşit ücret diyorsunuz bu sözünüzde de durmadınız lütfen kurmaylarınıza hesap sorun bazı şeylerden hesap sorun.... bakan güçlü ve aktif ise ek ödemeler ve fazla mesailer alınıyor ama bakan zayıfsa hep sürünüyorsunuz..... sayın başbakan bu işe bir el atın buna bir dur deyin...
    Cevapla
  • İSMAİL HASTÜRK 10 yıl önce Şikayet Et
    hayırlı olsun. ilk defa, polisin gemisine binmeden direk öğretmene zam veriliyor, her zaman polisin vapuruyla karşıya geçiliyordu, polisin adını kullanarak zam veriliyordu, bu sefer memur adı altında öğretmenlere veriliyor, iyi günlerden kullanın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle