Memura verilen haklar resmileşti

Kamu Görevlilerinin Geneline ve Hizmet kollarına yönelik mali ve sosyal haklara ilişkin 2014-2015 yıllarını kapsayan 2. dönem toplu sözleşme, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Memura verilen haklar resmileşti
Memura verilen haklar resmileşti
GİRİŞ 14.08.2013 13:38 GÜNCELLEME 14.08.2013 13:38
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Büro Memur-Sen, Eğitim Bir-Sen, Sağlık-Sen, Bem-Bir-Sen, Birlik Haber-Sen, Bayındır Memur-Sen, Ulaştırma Memur-Sen, TOÇ Bir-Sen, Enerji Bir-Sen ve Diyanet-Sen'in ayrı ayrı taraf olduğu toplu sözleşmeyle, iş kolları çeşitli kazanımlar elde etti.

Çeşitli hizmet kolları ve başlıca kazanımları şu şekilde:

"Büro, bankacılık ve sigortacılık hizmet kolunda emanet memurları kadrolarında bulunanlar için ön görülen iş riski zammı bir kat artırımla uygulanacak, icra memurlarının dereceleri itibarıyla yararlanmakta oldukları tazminat oranlarına 5 puan ilave edilecek.

Eğitim öğretim ve bilim hizmet kolunda; öğretim yılına hazırlık ödeneği 2014 yılında 850 lira, 2015 yılında da 950 lira ödenecek.

Milli Eğitim Bakanlığı yönetici ve öğretmenlerine ders ve ek ders saatlerinde yüzde 5 sınırı, yüzde 6 uygulanacak. Örgün ve yaygın eğitim kurumlarında ders yılı içerisindeki iş günlerinde genel idari izinli olmaları sebebiyle eğitim ve öğretim faaliyetlerini fiilen yerine getiremeyen yönetici ve öğretmenlerle öğrencilerin çeşitli nedenlerle sınıf veya okul bütünlüğünde izinli sayılmaları sebebiyle eğitim ve öğretim faaliyetlerini fiilen yerine getiremeyen yönetici ve öğretmenler, bu sürelerde üzerlerinde bulunan aylık karşılığı ders, varsa ek ders, ders niteliğinde yönetim, hazırlık ve planlama görevlerini yapmış sayılacak.

İş yerlerinde tüketilmesi kaydıyla sabah kahvaltısı verilecek

Basın, yayın ve iletişim hizmet kolunda; TRT Genel Müdürlüğünün devamlılık stüdyolarında, Haber ve Spor Yayınları Dairesi ile Dış Yayınlar Dairesi Başkanlıklarında ve radyolarında saat 06.00 nöbetine gelen personele, iş yerlerinde tüketilmesi kaydıyla sabah kahvaltısı verilecek.

Posta ve Telgraf Teşkilatı Genel Müdürlüğü kadro ve pozisyonlarında bulunan gişe memurlarından bu görevi yerine getirenlere aylık ilave 50 lira ücret ödenecek.

Ulaştırma hizmet kolunda, Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğünde kataner hattının geçtiği iş yerlerinde çalışan personele her ay 25 lira ilave ücret ödenecek.

Diyanet ve vakıf hizmetleri hizmet kolunda, cami ve mescitlerde görev yapan imam hatip ve müezzin kayyımlara, dini bayram günlerinde fiilen çalıştıkları her gün için yılı, merkezi yönetim bütçe kanununda belirlenen fazla çalışma saat ücretinin 4 katının 8 saate tekabül eden tutarı kadar fazla çalışma ücreti ödenecek.

Tarım ve ormancılık hizmet kolunda ise Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Orman Genel Müdürlüğü orman muhafaza memurları, resmi üniformalı bulundukları sürece belediyeler tarafından işletilen toplu taşıma araçlarından ücretsiz yararlanacak."

YORUMLAR 3
  • ibrahimkarakaya 10 yıl önce Şikayet Et
    Öğretmenler hakkında yalan yanlış haber yapmayın. yukarıda kazanım gibi söylenen şeyler zaten geçen seneki görüşmelerde kazanılmış ve uygulanan şeylerdir. Öğretmenler 150 TL fazladan iyileştirme aldılar. Bunun dışında iğnenin ucu kadar bir hak alamadılar.
    Cevapla
  • Genç 06 10 yıl önce Şikayet Et
    ARAŞTIRMA GÖREVLİLERİNE DE İYİLEŞTİRME YAPILMALI !!!. Memurlara yazık oldu. % 3 + 3 daha karlıydı bence. Şimdi 2014 de net olarak 123 TL yansıyacak maaşlara. Birde bütün kurumlara iyileştirme yapıldı sadece araştırma görevlilerine hiçbir iyileştirme yapılmadı yapılacak yapılacak deyip duruyorlar ama icraat sıfır malesef. Bizde bu devletin memurlarıyız. Hakikaten maaşlarımız diğer memurlara göre çok düşük. Hükumet elini vicdanına koymalı bence.
    Cevapla
  • ismail ay 10 yıl önce Şikayet Et
    imam bayramda fazla mesai alıyor da!. zaten bayram tatili polis olduğumuz için bize yasak..Ben izinler kapalı diye Hakkım olan yıllık izni mi bile kullanamazken imam asli görevi için fazla mesai alıyor. Alsın kimsenin hakkında gözüm yok ama polise de hak ettiği değer verilsin. Sayın Başbakan kusura bakmasın Cumhurbaşkanlığı döneminde bir vatandaş olarak kendisini hiçbir surette desteklemeyeceğimi bilsin. Oyle büyük devletiz ki polis memurlarını günlerce kaldırımlar da yatırdık. Eşşeğe semer vuran çok olur diye boşuna dememişler kabahat sizde değil benim gibi size toz kondurmayanlar da...
    Cevapla