CHP 'torba'yı Anayasa Mahkemesi'ne götürüyor

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün onayladığı torba kanunun iptali için Anayasa Mahkemesi'ne başvuracaklarını bildirdi.

CHP 'torba'yı Anayasa Mahkemesi'ne götürüyor
CHP 'torba'yı Anayasa Mahkemesi'ne götürüyor
GİRİŞ 03.08.2013 12:37 GÜNCELLEME 03.08.2013 12:37
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Loğoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanı Gül'ün Dışişleri Bakanlığı'nı AKP'nin “siyasi müdahale ve kontrolüne” tabi kılacak değişiklikleri de içeren ve Torba Kanun olarak bilinen 6495 sayılı Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunu onayladığını belirterek şöyle dedi:

“Torba Kanun'da yer alan Dışişleri Bakanlığı'yla ilgili değişiklikler, ülkemize daima özveriyle hizmet etmiş ve uluslararası seviyede saygın bir konuma sahip Dışişleri Teşkilatı'nın bütünlük ve kurumsal yapısına kalıcı zarar verecek ve ülkemizin güvenlik ve itibarını tehlikeye atacaktır. Sayın Cumhurbaşkanı'nın söz konusu kanunu onaylaması şaşırtıcı olmamakla birlikte yine de kendilerine bağlanan umutları bu konuda dahi boşa çıkartması hayal kırıcıdır. Sonucu ise ülkemizin geleceği açısından kaygı uyandırıcıdır.

Sayın Cumhurbaşkanı'nın dört buçuk yıl boyunca yönettiği ve özelliklerini yakından tanıdığını düşündüğümüz Dışişleri Bakanlığı'nı AKP iktidarının arka bahçesi haline dönüştürecek değişiklikleri onaylamasını tarih mutlaka not edecektir.”

CHP'nin başta Dışişleri Bakanlığı'yla ilgili değişiklikler olmak üzere, birçok açıdan yanlış ve sakıncalı olan Torba Kanunun iptali için Anayasa Mahkemesi'ne başvuracağını ifade eden Loğoğlu, “Dışişleri Bakanlığı'nın kurumsal işleyişine ve bütünlüğüne sahip çıkmak ve diplomasi mesleğinin onurunu korumak ülkemize ve halkımıza borcumuzdur. Ülkemizin güvenliği, refahı ve istikrarı için kilit öneme sahip olan Dışişleri Bakanlığı'nın işleyişinin liyakat esasına dayanması ve kurumun ehliyetli ellerde olması hayati önem taşımaktadır” dedi.

YORUMLAR 1
  • M. Ünver 10 yıl önce Şikayet Et
    CHP devrinde Itibarmi vardi bu millete??... Itibari Turkiye AKP ile kazandi. Önceden Turkiyeyi takanmi vardi?.. Hadi oradan LAF UşAKLARI SIZI... CHPnin bes paralik itibari varsa oda AKP yüzü suyu hürmetine.. Yurt dişinda o itibarida yok bunlarin artik.. Turkiyeye namussuzluk yapan tek parti CHP.. (ben yurt disinda oldugum icin buradan göruyorum bunlari)
    Cevapla