Bu 3 hastalığa yakalananlar malulen emekli olacak

Sosyal Güvenlik Kurumu'nun hazırladığı yeni düzenlemeyle birlikte diyabet, tüberküloz ve sara gibi hastalıklar da malulen emeklilik kapsamına alınacak.

Bu 3 hastalığa yakalananlar malulen emekli olacak
Bu 3 hastalığa yakalananlar malulen emekli olacak
GİRİŞ 01.08.2013 12:35 GÜNCELLEME 01.08.2013 13:08
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), malulen emeklilikle ilgili değişiklik planını Başbakanlık'a gönderdi.Yeni düzenleme, malulen emeklilikte kapsamı genişletiyor.

Düzenlemede Bazı kronik hastalıklar da maluliyet kapsamına giriyor.

Bu çerçevede şeker, tüberküloz ve sara gibi hastalıklar da malullük tanımına girecek.

Böbrek hastalarının şikayetlerine yol açan nakil sonrası maluliyetin sona ermesi durumu da ortadan kaldırılıyor.

Diğer organ nakillerinde de malulen emeklilik hakkı sağlanması öngörülüyor.

YORUMLAR 5
  • hasangulten 10 yıl önce Şikayet Et
    ŞEKER HASTALIĞI . Şeker hastalığı göründüğü gibi basit bir hastalık değildir, ben buna şahit olmuş biriyim,öyleki şeker hastalığının kanserden bir farkı yok ,hatta daha sinsi ve tehlikeli diyebilirim. ailemin birçok ferdi bu sinsi hastalık yüzünden öldü çünkü, bu hastalık habis bir tümör gibi vucudun tüm organlareına zarar verebiliyor çünkü( göz, beyin, böbrek, ayak ve eller ,kalb ] yani bütün vucud bu hastalıktan zarar görebiliyor. gözler kör olabiliyor, ayak kesilebiliyor, böbrek iflas edebiliyor, beyin iflas edip akıl hastalığı oluşabiliyor, kalp hastalığı damar tıkanıklığı oluşabiliyor. böyle bir hastalık malulen emekliği gerektirmez mi. ve ayrıca ünsilin hastaları tam özürlü sayılmalı, özürlü haklarından yararlanmalı diyorum.
    Cevapla
  • Belalanlı abdi 10 yıl önce Şikayet Et
    iyi güzel haber ama. bende şeker hastasıyım.tip 1 diabet.insülin kullanıyorum.maaşlarda nasıl bi değişim olur.bilen varsa açıklasın.tüm hastalara acil şifalar dilerim.
    Cevapla
  • Ali 38 10 yıl önce Şikayet Et
    Kadir bey geçmiş olsun. Kanser Hastalarıda bu haktan yararlandırılmalıdır.. Diyabet, tüberküloz ve sara mühim ve ağır hastalıklardır ama inanın kanserde çok ağırdır, lütfen onlarıda görün,seslerini işitin.
    Cevapla
  • Esad Kılıç 10 yıl önce Şikayet Et
    kadir geçmiş olsun . tabi mantıklı olurda sigara içenlerin kanser oranı o kadar yükseldi ki zaten devlet kanser kemoterapi masraflarına milyonlar döküyor tek bir kişiye harcadığı para 100 000 200 000 i buluyor tabiş olsa çok güzel olurda devlet o yükü kaldıramaz bir de kanserin ileri safhasında doğrusu başvurulsa iş yapamaz raporu alınabilir gibi düşünüyorum
    Cevapla
  • kadir bakkal 10 yıl önce Şikayet Et
    bende kanserim. selamlarımla bende kanser hastasıyım. acaba kanser hastalarına neden böyle bir uygulama yapılmıyor. yada varmı ben bilmiyorum. yanıtlanırsa sorum çok sevinirim. teşekkür ederim şimdiden
    Cevapla