Bakan Çelik'ten taşeron çalışanlara müjde

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, taşeron işçilerin sorunlarını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile istişare ettiklerini ve çözümü konusunda kendilerine talimat verdiğini söyledi.

Bakan Çelik'ten taşeron çalışanlara müjde
Bakan Çelik'ten taşeron çalışanlara müjde
GİRİŞ 11.07.2013 15:20 GÜNCELLEME 11.07.2013 15:20
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Temmuz-Ağustos ayı içerisinde alt işveren işçileri ile ilgili yaşanan sorunları minimize edecek düzenlemeler konusunda tekrar taraflarla bir araya geleceklerini kaydeden Bakan Çelik, "Yapılması gereken düzenlemeleri, 1-2 ay içerisinde yani Ekim-Kasım ayı içerisinde sonuçlandırma hedefiyle gerekil açıklamaları yapacağız. İnşallah alt işverenin yanında çalışan kardeşlerimizin yaşadıkları sıkıntıları kaldırmış oluyoruz." dedi.

Bakan Çelik, Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan ve beraberindeki heyeti makamında kabul etti. Burada basın mensuplarını sorularını cevaplayan Bakan Çelik, taşeron işçilerin sorunlarını çözümü konusunda açıklamalarda bulundu. Çelik, "Alt işveren diye tabir ettiğimiz taşeron işçileri ile ilgili gerçekten de önemli bir sorun yaşadığımızı, gerek sendikalar gerekse biz hükümet olarak ifade ediyoruz. 'O halde niye çözmüyorsunuz?' diye bir soru gelebilir. Yaklaşık 1.5 yıldır ben sayısını unuttum, bu kadar toplantılar yaptık. Ama tarafların görüşlerinin keskin olduğunu belirtmek istiyorum. İşverenin alt işverene bakışında ve haklarında farklı değerlendirmeler, sendikalar arasında da farklı değerlendirmeler var. Bunların arasını bulma konusunda büyük bir gayretimiz var. Tabi bir taraftan da çalışanlarımız var. Onlarla da temaslarımızı, gerek bireysel gerekse dernekleşmişler, örgütleşmişler. O örgütlenme çerçevesinde görüşmelerimizi sürdürüyoruz." diye konuştu.

"EKİM-KASIM AYLARI İÇERİSİNDE SONUÇLANDIRMAYI HEDEFLİYORUZ"

Nihai olarak da bu konuyu Başbakan ile istişare etme imkanı bulduğunu aktaran Faruk Çelik, şu ifadeleri kullandı: "Nihai çalışmayı yapıp ve bu çalışmayı, bu yaz dönemi içerisinde birlikte değerlendirmemiz gerektiği yönünde bizleri talimatlandırdı. Biz de inşallah Temmuz-Ağustos ayı içerisinde alt işveren işçileri ile ilgili yaşanan sorunları minimize edecek, büyük ölçüde ortadan kaldıracak düzenlemeler konusunda tekrar taraflarla, sendikalarımızla bir araya gelip değerlendireceğiz. Orta yolu, çıkış yolunu bulma gayreti içinde olacağız. Hem uzlaşma arayacağız hem de yaşanan sıkıntıların çözümünü sağlamış olacağız ve yeni yasama döneminde bu alanda yapılması gereken düzenlemeleri, 1-2 ay içerisinde yani Ekim-Kasım ayı içerisinde sonuçlandırma hedefiyle gerekli açıklamaları daha önceden yaptık, şimdi de yapmış bulunuyoruz. İnşallah alt işverenin yanında çalışan kardeşlerimizin yaşadıkları sıkıntıları kaldırmış oluyoruz."

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR 3
  • EMRE ŞAHİN 10 yıl önce Şikayet Et
    taşeron. barış bey torpille kadroya geçenlere neden sesiniz çıkmıyor. yoksa sizdemi torpille kadroya geçtiniz?
    Cevapla
  • Barış Şenocak 10 yıl önce Şikayet Et
    İnsanlar niye KPSS'ye hazırlanıyor?. Kadro olayını konuşmak günahtır, kul hakkıdır. KPSS için ter döken insanlara yazık değil mi? Hiç mi vicdanınız yok sizin? Ama kıdem tazminatı, izinler vb. konularda taşeronların haklarının iyileştirilmesinde sonuna kadar destekliyorum.
    Cevapla
  • ahmet balta 10 yıl önce Şikayet Et
    taşeron ne zaman bitecek. biz bu haberlerden bıktık ama bakan müjde vermekten bıkmadı .en azından kamuda çalışan taşeronları kadroya alında insanların duasını alın .çünkü kamuda taşeron dan beter durumda çalışanlar var mesela İSMEK gibi 10 ay çalışıp 2 ay boşta kalıyoruz yeter artık
    Cevapla