Memurun hayatını değiştirecek düzenlemeler

Hükümet ile sendikalar 1 Ağustos'ta toplu sözleşme görüşmelerine başlıyor. 10 ayrı değişiklikle kamu çalışanlarının maaş ve şartları iyileşecek...

Memurun hayatını değiştirecek düzenlemeler
Memurun hayatını değiştirecek düzenlemeler
GİRİŞ 11.07.2013 07:21 GÜNCELLEME 11.07.2013 12:35
Bu Habere 47 Yorum Yapılmış

Memur-Sen, Kamu-Sen ve KESK temsilcilerinin katılacağı toplantıya memurun 2014 ve 2015 yıllarında alacağı zammın yanı sıra 4C'lilerin kadro sorununun damga vurması bekleniyor. Memur-Sen Başkanı Ahmet Gündoğdu, memurun hayatını değiştirecek 10 maddelik çalışmasını açıkladı. Bunlar grçekleştiğinde memurları, maaştan özlük haklarına kadar birçok konuda iyileştirmeler bekliyor.

Yürürlüğe girdiğinde memurlara büyük haklar getirecek 10 madde şöyle:

1-) 4C'liye kadro gelecek.

2-) 666 sayılı KHK kaynaklı mağduriyetler giderilecek. Ek ödemede adalet olacak.

EMEKLİYE EK ÜCRET

3-) Aile yardımından emekliler de yararlanacak.
4-) Maaş ve ücretler emekli maaşına yansıtılacak.
5-) Kılık-Kıyafet Yönetmeliği'nin kaldırılması sağlanacak.
6-) Demokrasi için siyaset, emek için grev yasağı kalkacak.
7-) Memurun üzerindeki ağır vergi yükü düşürülecek.
8-) Emekli ikramiyesindeki 30 yıllık süre sınırı kaldırılacak.
9-) Kalkınmada öncelikle bölgelerde görev yapan kamu görevlilerine, pozitif ayrımcılık yapılacak.
10-) Fazla mesai ücretini engelleyen düzenlemeler kalkacak.

BAKAN ÇELİK: ÜMİT EDİYORUZ...

Konuyla ilgili açıklama yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, kamu toplu iş sözleşmelerinin Ramazan ayı içerisinde bitirilmesi gerektiğini, bunu ümit ettiklerini belirtti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, kamu toplu iş sözleşmelerinin Ramazan ayı içerisinde bitirilmesi gerektiğini, bunu ümit ettiklerini belirterek, "İnşallah toplu iş sorununu çözmüş şekilde bayrama girmiş oluruz" dedi.

KAYNAK: TAKVİM
YORUMLAR 47
  • kürşat sinirli 10 yıl önce Şikayet Et
    işçiler ???. istanbulda kamu da bütün bir ay boyunca cumartesi pazar dahil mesaiye geliyorum , ekstra olarak yol parası ve yemek parası alıyorum ama maaşım memurun aldığı paradan daha az. memurun ağır vergi yükü varmış. efendiler bu ay ki maaş bodrosundan okuyorum : kanuni kesintiler toplamı =2080 tl . BÜRÜT maaş 4500 tl. memurdan kesilen 350 tl vergiye ağır diyen sayın yetkili sen kamu binasında o memurla aynı işi yapan hatta aynı işi cumartesi pazar bile yapan işçiyi neden görmüyorsun ???? Nede olsa bunlar bize oy veriyor mantığı ile giderseniz çok yanılırsınız. memurdan ayda sekiz gün fazla çalışıyoruz maaş uç kuruş fazla alalım diye öğlen yemeği yemiyoruz. servis kullanmıyoruz. servis parası + yemek parası + ayda sekiz gün AMA YİNEDE YAN MASAMDAKİ MEMUR KADAR ALAMIYORUM. neden ??? üstelik o lise mezunu ben yüksek okul. ADALET İSTİYORUZ. ak parti işçinin feryadına kulak vermezse işçiler başka vaadlere tez kanacaktır.
    Cevapla
  • Hel Fodul 10 yıl önce Şikayet Et
    olacaklar baştan belli. kesk denilen chp yandaşı, bölücü örgüt gibi davranan bir sendikanın olduğu bir masadan anlaşma çıkmasını beklemiyorum. onlar yapılan her türlü teklife muhalefet edip kendi ütopik istekleri kabul edilmeyince hemen masadan kalkıp grev çığırtkanlığı yaparlar. bu sefer de yine aynısı olacak.
    Cevapla
  • Atilla Türkoğlu 10 yıl önce Şikayet Et
    Buna Diyecek Yok. Ama Kamuda Çalışan İşçilerin Durumu Nolacak. Temmuz ayı olmuş hala yedi aydır kamuda çalışan işçilerin TİS sözleşmeleri belli olmadı. Yüzde 5-10 zamlarla kamu işçilerini maaşları memurun altında kaldı. On yıldır kamu işçileri perişan. Ak Parti Hükümeti bari bu yıl bir kıyak yapsın. İşçiler gerçekten perişan.
    Cevapla
  • kurtuluş 10 yıl önce Şikayet Et
    Beklentiyi akıllı ve mantıklı belirlemek lazım.... Geçen sene memur-sen %8+8 diye başladı. İlk görüşmede hükümet %3+3 ile geldi masaya sonra ne oldu. İhale memur-sen'e kaldı. ben söyleyeyim 2014 ve 2015 için %3,5+3,5 en fazla %3,5+4 olur. Gerisi yalan olur.
    Cevapla
  • yaşar Gürakan 10 yıl önce Şikayet Et
    YAŞADIK YAŞADIK!. Evet biz ne hayal kırıklıkları yaşadık ama yinede akp mizden vazgeçmedik elhamdülillah! Yazın bakalım bir tarafa bu on maddeden kaçı geçecek?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle