Bakan Faruk Çelik'i oyuna mı getirdiler?

Torba kanunla getirilen bir düzenleme ile gurbette yaşayan vatandaşlarımıza hizmet vermekte olan Türkiye'nin en köklü yurt dışı teşkilatı dağıtılıyor. 46 yıllık yurt dışı tecrübesi olan çalışma ve sosyal güvenliğin yurt dışı ayağında ihtisaslaşmış bir birimi neden yok sayılıyor? Amaç gerçekten nitelikli hizmet sunmak mı yoksa birilerine kıyak yurt dışı mı?

Bakan Faruk Çelik'i oyuna mı getirdiler?
Bakan Faruk Çelik'i oyuna mı getirdiler?
GİRİŞ 06.07.2013 16:34 GÜNCELLEME 07.07.2013 00:11
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Yapılan düzenleme ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın bir ihtisas birimi olan Dış İlişkiler ve Yurtdışı İşçi Hizmetleri Genel Müdürlüğü pasifleştirilerek gurbette çalışmakta olan vatandaşlarımızı çalışma ve sosyal güvenlik haklarının savunulmasının önüne ciddi engeller getiriliyor. 

HİZMETLER SEKTEYE UĞRAYABİLİR

Yeni düzenleme ile özellikle Almanya'daki vatandaşlarımızın yoğun olarak başvurdukları çalışma ataşeliklerinde önümüzdeki 7 yıl boyunca verilecek hizmetlerin büyük sekteye uğraması bekleniyor.

HİZMET KALİTESİ DÜŞEBİLİR

Haber 7'nin kaynaklardan edindiği bilgiye göre, konunun uzmanı olmayan personelin yurt dışında görevlendirilmesine imkan tanıyan bu değişiklik sonrası özellikle Avrupa ülkelerinde konsolosluklarda hizmet kalitesinin düşmesi ve bunun uzun kuyruklara ve bekleme sürelerine neden olacağı söyleniyor.

Meclis kulislerinde torba kanuna komisyon aşamasında alelacele dahil edilen bu düzenleme konusunda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in doğru bir şekilde bilgilendirilmediği iddia edildi.

CEVAP ARAYAN SORULAR 

-Dış İlişkiler ve Yurtdışı İşçi Hizmetleri gibi yurtdışı hususunda ihtisaslaşmış bir birim ve yurtdışı konusunda uzmanlaşmış yeteri kadar uzman varken neden böyle bir düzenlemeye ihtiyaç duyuluyor? 

-Torba Kanun'daki bir tasarıyla bu birim ve uzmanlar yok sayılmakta mıdır?

-Yurt dışı teşkilatı bu alanda geçmişi olmayan, yurt dışı konusunda uzmanlaşmamış personele mi açılmaya çalışılmaktadır? 

-Bütün bunlar değerlendirildiğinde yapılmak istenen acaba kıyak hizmet mi yoksa kıyak yurt dışı imkanı mı?

 

Haber7

YORUMLAR 4
  • hasan yılmaz 10 yıl önce Şikayet Et
    bakanların oyuna gelmemeleri için. bakanların,bakanlık yaptıkları kurumu iyi tanımaları gerekir.her şeyden önce bakanlık yaptıkları kuruma uygun eğitime sahip olmaları gerekir.daha önce bakanlık yaptıkları kurumda çalışmış olmaları,kurumlarının mevzuatına hakim daha önce çalışmış olmaları gerekir.eğer bu gerekllikleri yerine getirmeyi önemsemiyorsanız,sizin için bu kriterler yerine başka kriterler,yada belirli okullar öne çıkıyorsa fazla söze gerek yok.
    Cevapla
  • yıldırım 10 yıl önce Şikayet Et
    Huzeyfe. Arkadaş kendinde misin?Yukarıdaki haber neden bahsediyor,sen neden bahsediyorsun.Sanırım pek okumadın.
    Cevapla
  • mehtap dalgalı 10 yıl önce Şikayet Et
    sadece bakanımı oyuna getiriyorlar . başbakanın bile en yakınındaki danışmanları milletvekilleri yanlış yönlendirme yapıyorlar
    Cevapla
  • Huzeyfe 10 yıl önce Şikayet Et
    ARDA. Şu şüreçte yaşananlar baktıkça insanın aklına her şey gelebiliyor. Oynanan oyunlardan birisi veya değil hiç önemli değil artık amaç gün gibi ortada CHP zihniyeti varlığını oturttuğu yegane temel olan DARBE için elinden geleni yapacaktır. Bunu kimi zaman açık söylemleri ile kimi zaman yok efendim biz darbelerin karşısındayız efendim ama kem küm lafları ile ne kadar istekli olduklarını gösterdiler.Ama artık şöyle bilinsin ki hiç bir şey eskisi gibi olmayacak...
    Cevapla