İşte memur ve emeklilerin heyecanla beklediği haber

SSK, Bağ-Kur ve memur emeklileri ile kamu çalışanları heyecanla Temmuz zammını bekliyor. Sayıları 10.4 milyonu bulan emekliler ile 2.7 milyon memur, 3 Temmuz'da açıklanacak Haziran enflasyonuna kilitlendi. 13.1 milyon kişi için zam hesabını yapıldı.

İşte memur ve emeklilerin heyecanla beklediği haber
İşte memur ve emeklilerin heyecanla beklediği haber
GİRİŞ 25.06.2013 06:27 GÜNCELLEME 25.06.2013 09:39
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

İlk 6 aylık enflasyonun açıklanmasıyla zamları netleşecek olan emekli ve çalışanlar, geri sayıma başladı.

FARK DA VERİLECEK

Toplu sözleşmeye göre, memur ve memur emeklileri Temmuz'da, Ocak'ta olduğu gibi yüzde 3 zam alacak. Buna ilave olarak, ilk 6 aylık enflasyon yüzde 3'ü geçerse, geçen kısım da enflasyon farkı olarak maaşlara yansıtılacak. SSK ve Bağ-Kur emeklileri ise ilk 6 aylık enflasyon kadar zam alacak. Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) verilerine göre, yılın ilk 5 aylık enflasyonu yüzde 3.21 çıkmıştı. 5 aylık veriler, kamu çalışanlarına ve memur emeklilerine yüzde 3'lük zammın yanı sıra yüzde 0.21'lik fark ödeneceğini gösteriyor. Yine bu veriler SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşının yüzde 3.21 artacağını ortaya koyuyor. Haftaya açıklanacak Haziran enflasyonuna göre zam oranı daha da yükselebilecek.

 

EMEKLİNİN GÖZÜ ENFLASYONDA

Dört gözle çıkacak enflasyonu bekleyen emekliler için farklı oranlarla zam hesaplaması yapıldı. Enflasyon yüzde 3 çıkarsa, fark alamayacak olan en düşük memur emeklisinin maaşı bin 86 liradan bin 119 liraya çıkacak. Aynı durumda en düşük işçi emeklisinin maaşı ise 922 liradan 950 liraya yükselecek. Haziran enflasyonu yüksek çıkar ve 6 aylık enflasyon yüzde 4 olarak hesaplanırsa, emeklinin zammı da artacak. En düşük memur emeklisinin maaşı bin 86 liradan bin 130 liraya yükselecek. 922 lira alan işçi emeklisinin maaşı ise yüzde 4 zamla 959 liraya ulaşacak. 

Yıllın ikinci zammını Temmuz ayında alacak olan emekliler ve memurlar, gün sayıyor. Haziran enflasyonu ile zam oranı kesinleşecek.

KAYNAK: TAKVİM
YORUMLAR 9
  • hakkı coşkun 10 yıl önce Şikayet Et
    çalışan emekli. . iş sahib emekli üzerindeki yükü oğluna devr etti kendisi ayni iş yerinde çalışıyor kacak deyilmi ve 200 tl kstiyi cepe indirdi gelki hakkı ama devr etmyen lerin tıkır tıkır maaşlarından kesiliyor.bu nasıl izah edilecek kala kala çalışkan emekliden ne isteniyor.anlamış değilim.hele birde ssk lı çalıştırıyorsa bu edi kodu dynılmaz durumda buna care yokmu izmihilal geri dönüşü olmayan kesinti ikinci emekli hakkı olsun en azından
    Cevapla
  • Yusuf Midyat 10 yıl önce Şikayet Et
    eğitimcinin hayali!. öğretmen olarak hayal ettiğimiz değerden pek uzak bir yerde fedakarlık yaparak mesleğimize sımsıkı sarılıyoruz. bu aşamada hayat standartlarına baktığımızda çok gerilerde bulunduğumuzu görüyoruz. bu da sadece bizi değil ilk başta ailemizi daha sonra varlık sebebimiz olan öğrencilerimizi ciddi manada olumsuz etkilemektedir. temmuz zammı deniliyor memurlara müjde deniliyor; her neyse. 7 yıllık öğretmenim daha temmuz zammının bir faydasını göremedim. bu tamamen vergi olarak devlete geri ödenmekte ve maaşımız bir kaç yıldır enflasyon karşısında iyice eridiği gerçeği de ortada. öğretmen kendine yakışanı yaparak itidallli olmaya çalışıyor. yetkililerden öğretmenlerine sahip çıkmalarını diliyoruz....
    Cevapla
  • recep gökçe 10 yıl önce Şikayet Et
    Rahmetli Necip Fazıl ne güzel söylemiş:. Allahın on pulunu bekleye dursun on kul; Bir kişiye tam dokuz, dokuz kişiye bir pul. Bu taksimi kurt yapmaz kuzulara şah olsa; Yaşasın, kefenimin kefili karaborsa! Ak partili abilerimiz politikada değilken çokca okurlardı bu şiiri ezbere. Tabi 2002'den bu yana okumaya okumaya ezberlerinden gitmiş olsa gerek. İnsan ezberini tekrar etmez ise zamanla unutuyor.
    Cevapla
  • Orhan ALKAN 10 yıl önce Şikayet Et
    En düşük emekli maaşı yalanı.... Yukarıda belirttiğiniz tabloyu hangi kurundan aldınız bilmiyorum.Milletin gözüne soka soka yalan söylenmez.Bu rakamlar sabit değil.Bunun çok altında maaşı olanlar var.Bu rakamlar insanı insanca yaşatabilir mi?Bu parayı alıpta çalışmayan emekli dahi bulamazsınız.Bu parayla büyükşehirlerde yaşama becerisini gösterebilen varsa formülünü bekliyorum,çünkü ben beceremiyorum.Harcama kalemlerini saymama gerek yok herkesin başında çünkü.
    Cevapla
  • harun zoroğlu 10 yıl önce Şikayet Et
    ben de.... çok heyecanlandım...kalbim duracak...bu kadar harami kenenin olduğu memlekette alın teri ile çalışana düzgün vatandaşa hakkedene kim para verir...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle