Emekliler artık bu parayı ödemeyecek

Emekli olduktan sonra çalışan ya da işyeri açan emeklilerden kesilen paraya sınır geldi. 59 yaşın üstünde olan emekliler bu parayı ödemeyecek.

Emekliler artık bu parayı ödemeyecek
Emekliler artık bu parayı ödemeyecek
GİRİŞ 20.06.2013 06:42 GÜNCELLEME 20.06.2013 07:15
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Çalışan emekliler için büyük bir yük haline gelen Sosyal Güvenlik Destek Primi (SGDP) ödemelerine sınır geliyor. Emekli olduktan sonra işyeri açan, ya da bir başka firmada çalışan emeklilerin maaşlarından belli oranlarda kesinti yapılıyor. Emeklilerin kesintileri hizmet akdine tabi çalışmaları halinde işverenlerinden, kendi nam ve hesabına tabi çalışmaları halinde ise kendilerinden yapılıyor. Bu oran yüzde 15'e kadar çıkabiliyor.

KESİNTİ OLMASIN

Ankara'da bürokrasinin sürdürdüğü bir çalışmaya göre; kendine ait bir işyerinde çalışan ya da vergiye tabi şirket ortaklığı bulunan çalışan emekliler için bu kesintilerde yaş şartı aranacak. Düzenlemeye göre; 59 yaş ve üzeri emeklilerden çalışma hayatına katılanlardan SGDP kesintisi yapılmayacak. Özellikle emekli küçük esnaflar bu kesintilere tepki göstererek, "Ben 60 yaşında devlete vergi veriyorum, sigortalı işçi çalıştırıyorum. Kimseye muhtaç olmadan kendime aileme ve çevreme katkı sağlıyorum. Birde bunun üzerine ceza gibi yıllarca ödediğim primlerimin neması olan emekli maaşımdan kesinti yapılması doğru değil" diyorlar. Düzenleme yürürlüğe girdikten sonra nefes alacak olan emekliler böylece maaşlarını bundan sonra tam olarak alacak.

KAYNAK: TAKVİM
YORUMLAR 10
  • hasan vural 10 yıl önce Şikayet Et
    BİZ KÜÇÜK ESNAFLAR . ZATEN VERGİMİZİ ÖDÜYORUZ. BU AY MAAŞIM 885.95 TL KESİNTİ 199.06 Kalanını siz hesaplayın geçine bilene helal olsun bizler helalkazanç peşindeyiz bu kesintiler dürüst insanlara bir ceza niteliğindedir bundan vaz geçilmeli ve yaş sınırıda düşürülmeli bence
    Cevapla
  • hüseyin 10 yıl önce Şikayet Et
    BU YANLIŞ ACİLEN DÜZELTİLMELİDİR.. Hükümetimizin bütçeye katkı amacıyla uygulamaya geçirdiği bu husus bizleri maalesef mağdur etmektedir.Şu an zaten büyük tacirlerin,avm'lerin kıskacındayız.AVM leri kanunu acilen çıkmalıdır.Bu kesinti için tamamen kaldırılmalıdır,borcu olanların borçleri silinmelidir.Alınan primler ise iade edilmelidir.Halkıyla barışan,kucaklaşan iktidara bu yakışır.Bizler madde için destek vermedik,olmazsada köstek asla olmayız.Ancaak sıkıntılarımız fazladır,sessiz ve ülkemizi seviyoruz fakat bundan memnun değiliz.ALLAH YAR VE YARDIMCIMIZ OLSUN.
    Cevapla
  • hakkı coşkun 10 yıl önce Şikayet Et
    vallahi bir haksız kesinti ortadan kalkar. emekliyim maaşımın tamamı kesintiye gidiyor inanmayacaksınız bakın 650 tel 9 ay borçlandım ve ödüyorum nereye bağkura artı ssk ve emekli sandığı direkt maaştan kesiyor 500 tl civarı maaş 950 civarı yinede devletime isyan etmedim. bu yanlışlığın düzeleceğini imit ettim.3 adet siğortalı çalıştırıyorum istihtam sağlıyorum. kendi işimin başındayım en azından bir yere kesilse makul olark 100 tl falan emanne inşallah devletimiz huzur bulsun her şey düzelir. evel allah.
    Cevapla
  • mehmet özkaya 10 yıl önce Şikayet Et
    böyle bir beklenti içerisindeyiz.bekliyoruz. sayın hükümet üyelerinden böyle bir beklenti içerisindeyiz.64 yaşında bir emekli olarak yetmiyen geçim şartları yüzünden esnaflık yaparak geçinmeye çalışıyoruz kesilen bu paranın kaldırılmasını acil bekliyoruz.
    Cevapla
  • ali kaya 10 yıl önce Şikayet Et
    HA DEVLETİM BİR KIYAK BE. vallahi olsa devletim dükkan senin olsun vallahi ama biz küçük esnaf emekliler bu konuda çok mağduruz geriye dönük tam 13.000 tl para talep ettiler birde maaştan kesinti zaten 950.00 tl maaş var battık buradan devletimizden bir kolaylık bekliyoruz hadi bre recebim....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle