Devlet memuru 160 saat polis ise 400 saat...

Orantısız güç uygulamalarıyla eleştirilerin odağındaki polisler son 20 günde 400 saat çalıştırıldı. Devlet memurları ayda 160 saat çalışıyor. Fazla mesai ücreti alamayacak olan polisler kumanyalarının parasını da kendileri ödüyor.

Devlet memuru 160 saat polis ise 400 saat...
Devlet memuru 160 saat polis ise 400 saat...
GİRİŞ 19.06.2013 06:38 GÜNCELLEME 19.06.2013 08:47
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Emniyet-Sen Genel Başkanı Faruk Sezer, polisin çalışma şartlarını şöyle özetledi:

"Emniyet teşkilatı genel olarak 12 saatlik çalışmanın ardından bir tam günlük istirahat esasına göre çalışır.
Normal devlet memurları ayda 160 saat çalışırken polisler ayda 240 saat çalışır. Miting, eylemler, maçlar, sınavlar, festivaller gibi durumlarda da mesela 13 saat görev yapıp, sabah 8'de evine giden polis saat öğleden sonra yeniden göreve çağrılır. Gezi olayları sırasında da en az çalışan polis memuru 280-300 saat çalıştı. Olaylar sırasında çevik kuvvetler ortalama 400 saat civarında çalıştı.

‘Psikolojileri bozuldu, dinlendirin' dedik. Yoruluyorlar, sinirleri geriliyor, sağlıklı düşünme yetisini kaybediyorlar. Hizmet içi eğitimler veriliyor. Fakat zorla veriliyor. Mesela polis memuru gece görevden çıkıyor, eğitime gönderiliyor. ‘Uyumam lazım, görevden çıktım' diyor, ‘Eğitime gideceksin' diyorlar. Verilen eğitimler de dostlar alışverişte görsün eğitimidir, içi boş eğitimdir.

Fazla mesai ücreti yok

Polis maaşlarında ‘fazla çalışma' ücreti adı altında 200 liralık bir sabit ücret vardır. Fakat bu ek göreve gitmeyenlere de veriliyor. Şimdi 20 günde 400 saat çalışanlar da fazla mesai almayacak. Sadece taltif verilecek. Fakat bir maaşın taltifi 34 liradır.

10 aylık taltif versen 340 lira eder. Olaylar sırasında sabaha karşı polislere telefonla, ‘Evinize gidebilirsiniz ama sabah 08.00'de yeniden görev yerinizde olun' gibi istirahatler verildi. Fakat toplu taşıma çalışmıyordu. Bu polislere hiçbir servis imkanı da sunulmadı. Bazı polisler ceplerinden 600-700 lira taksi ücreti verdi.
Polislerin maaşlarından sosyal hizmetler fonuna para aktarılır ve bu fondaki paralar görevlerde harcanır. Kumanyalar gibi. Devlete para kazandırıp da para almayan tek devlet memuru emniyet çalışanlarıdır.

Uykusuzlar

Polis Akademisi öğretim üyesi Prof. Dr. Turgut Göksu: Öfke kontrolü dersi veriyoruz. Fakat tabii ki bu eğitimlerin sahaya yansımasında saha koşullarına göre sorunlar olabiliyor. Mesela uykusuz kaldığında, sinir sistemi istem dışı çalışmaya başlıyor. Ya da başına taş yiyince ister istemez sinir sistemi altüst oluyor.

Takviye geldi

Taksim Gezi Parkı eylemeleri için il dışından İstanbul'a gelen polis sayısının 2 bin 200 kişi olduğu belirtildi. Olayların başladığı sırada çevre illerden istanbul'a bin kişilik çevik kuvvet polisi takviye edilirken, ikinci müahale sırasında da Diyarbakır, Şırnak, Siirt, Düzce Kocaeli, Bursa ve Marmara bölgesinden 1200 kişilik daha polis takviyesi yapıldı.

KAYNAK: MİLLİYET
YORUMLAR 3
  • cengizhan 10 yıl önce Şikayet Et
    emnıyet sen. yalan yanlış degıılde böyle doğruları söylersen sevınırım. gecenlerde gezi parkı olayları yuzunden 4 polisin intihar ettiğini söyledin ama yalandı.böyle yalan söylersen inandırıcılıgın kalmaz.intihar olayına gelince hiçbir polis vatan hainleri ile savaşırken intihar etmez
    Cevapla
  • cmlboz 10 yıl önce Şikayet Et
    kahraman insanlar. derhal 1 maaş ikramiye verilmelidir
    Cevapla
  • FUAT KOCA 10 yıl önce Şikayet Et
    HABER DOĞRUYSA OLMAZ. kesinlikle mesai ücreti ödenmesi lazım.adaletsizlik olur.
    Cevapla